Annons

Furys helomvändning – lägger av igen

Tyson Fury, 34, meddelade i tisdags att han ville göra comeback i boxningsringen. Nu har den brittiske tungviktsvärldsmästaren ändrat sig. Nu meddelar han att karriären är över.
Boxning • Publicerad 12 augusti 2022
Tyson Fury lägger av. Arkivbild.
Tyson Fury lägger av. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Efter vinsten mot Dillian Whyte i april meddelade Fury att han lägger handskarna på hyllan. Då försvarade han WBC:s världsmästarbälte i tungvikt.

I tisdags sökte Fury efter en comeback via Twitter. Där uppmanade han gamle rivalen Derek Chisora att skriva på ett kontrakt för en tredje boxningsmatch dem emellan.

Annons

Men nu har han vänt och avslutar karriären – igen – bara tre dagar senare.

"Stort tack till alla de som haft någon inverkan på min karriär. Efter långa och svåra konversationer har jag bestämt mig för att sluta. På min 34:e fördelsedag säger jag bon voyage", skriver Fury i versaler på Twitter.

Tyson Fury gjorde proffsdebut som 20-åring 2008. Hans facit är 32 vinster, 23 på knockouts, noll förluster och en oavgjord match.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons