Annons

Frida Karlsson avslöjar rekordtiden

Löpning • Publicerad 21 juli 2020
Frida Karlsson. Arkivbild.
Frida Karlsson. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

I slutet av juni slog Frida Karlsson Ebba Anderssons gamla rekord, springandes uppför Hallstaberget i Sollefteå, i det så kallade Hallstatestet. Men tiden, som sattes utanför tävling, har varit okänd fram tills nu.

I en intervju med Allehanda berättar skidstjärnan att rekordtiden, på de 1 800 meterna uppför den grönlagda slalombacken med en höjdskillnad på 210 meter, var åtta minuter och 36 sekunder.

Annons

Ebba Andersson sprang samma sträcka på 8.56 2015, enligt Aftonbladet. Vilket varit det inofficiella rekordet för damer i fem år.

Årligen arrangeras Hallstatestet som officiellt lopp, "Från botten till Sockertoppen". I helgen vanns det av Andersson på tiden 9.01, nytt tävlingsrekord men alltså fem sekunder långsammare än sitt "pers" och 25 sekunder långsammare än Frida Karlssons rekordtid.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons