Annons

Fredricson matchar All In i helgen

Världsettan Peder Fredricson har OS- och EM-medaljer men saknar en fullträff i VM på All In.
Har den 16-årige valacken fortfarande vad som krävs för att gå ett mastigt hoppmästerskap?
En vink kommer i helgen.
Ridsport • Publicerad 7 april 2022
All In och Peder Fredricson, ett ekipage igen i internationella sammanhang. Tanken är att världsettan rider stjärnhästen i veckoslutets tävlingar i Saint-Tropez. Arkivbild
All In och Peder Fredricson, ett ekipage igen i internationella sammanhang. Tanken är att världsettan rider stjärnhästen i veckoslutets tävlingar i Saint-Tropez. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

VM i Herning på Jylland är fyra månader bort. Än finns gott om tid och inga beslut behöver tas. Fredricson kan vänta rätt länge med tanke på att han har några konkurrenskraftiga hästar att välja mellan.

På All In tog Fredricson OS-silver individuellt både i Rio de Janeiro 2016 och i Tokyo i somras, där framgångarna toppades med guldet i lag. Han vann även EM-guldet individuellt på valacken i Göteborg 2017 där det även blev silver i lagtävlingen.

Annons

Men hästen har ännu inte gått ett VM. När landslaget tog silver efter omhoppning mot USA i Tryon 2018 red han Christian K.

All In har blivit 16 år och har inte tävlats sedan i oktober, mycket med tanke på att hästen finns med i bilden inför VM i augusti.

För en månad sedan sade Fredricson till TT:

– Jag ska tävla honom i Saint-Tropez i april och så får vi se. Då vet jag lite mer efter det och tar en månad i taget. Är han i bra form är han aktuell. Är han inte det kommer han inte att gå VM.

All In är tänkt att gå någon av av de tvåstjärniga klasserna i fredag-söndag och ges en mjukstart efter det nästan halvårslånga uppehållet.

Fredricson har ett flertal hästar med sig, bland andra Christian K. Han har också sällskap på den franska medelhavskusten av landslagskollegorna Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons