Annons

Fotbollsdomare ambassadör för Ironman

I fjol var fotbollsdomaren Mattis Andersson debutant i Ironman. Under det senaste året har han varit ambassadör för Ironman Kalmar för att få fler unga att köra tävlingen.
Torsås • Publicerad 16 augusti 2018
Fotbollsdomaren Mattis Andersson från Torsås har varit ambassadör för Ironman Kalmar under det senaste året.
Fotbollsdomaren Mattis Andersson från Torsås har varit ambassadör för Ironman Kalmar under det senaste året.Foto: SUVAD MRKONJIC

Hur har året som ambassadör för Ironman Kalmar varit?

– Det har varit kul. Jag har försökt att inspirera och pusha andra och jag har träffat många nya träningskompisar. Jag hoppas att jag har lyckats inspirera andra.

Annons

Hur är din egen form inför Ironman?

– Det känns okej. Jag har tyvärr haft problem med knäet hela året och är inte nöjd med löpningen, men jag känner mig starkare i simningen och cyklingen än tidigare.

Du gjorde debut ifjol – är det lika roligt att köra i år?

– Det är nästan lite mer press i år, men det är lika roligt och spännande i år.

Har du ändrat något i din träning det här året?

– Nej, jag har kört på som vanligt. Jag lever som alla andra förutom att jag tränar lite mer än Svensson. Jag har dömt mycket fotboll också och det har gått bra.

Vilka har varit sommarens höjdpunkter?

– Det var kul med Ironman i Jönköping, även om jag inte var nöjd med tiden. Jag utvecklats som fotbollsdomare i år och förhoppningsvis tagit ett steg till där.

Ia SellerbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons