Annons

Förvärvets långa resa till Kalmar

Göteborg-Georgien-Thailand-Kalmar.Nu har nyförvärvet landat.– Det känns spännande, säger Sebastian Starke Hedlund.
Kalmar • Publicerad 1 december 2015
Nyförvärvet Sebastian Starke Hedlund var på plats när Kalmar FF drog i gång igen. Foto: Paul Madej
Nyförvärvet Sebastian Starke Hedlund var på plats när Kalmar FF drog i gång igen. Foto: Paul Madej

Det 20-årige mittbacksförvärvet har upplevt en händelserik månad. Först säkrades superettankontraktet med Gais, sedan skrev han under ett avtal med KFF, efter det fick han chansen i U21-landslaget och november avslutades med en semesterresa till Thailand. Sent på söndagen landade han i Kalmar.

– Så jag ligger lite fel i tiden just nu. Men det kändes bra att komma i gång. Det var första träningen och nu gäller det bara att komma in i det så fort som möjligt. Jag får ta de första passen att lära känna spelarna lite bättre och sedan kommer prestationerna att höjas ju längre tiden går, säger Starke Hedlund.

Annons

Vid senaste blågula samlingen hade U21-landslaget stora skadebekymmer och Sebastian Starke Hedlund kallades in. Försvaren hann precis ner till Malmö för träningsmötet med MFF och fick sedan starta i 1–0-segern i EM-kvalet borta mot Georgien.

– Det var kul. Jag har inte varit med där på länge innan dess och att jag fick starta var en bonus.

Hur bor du nu?

– Just nu är det hotell som gäller hela december ut skulle jag tro, sedan ska jag kolla på lägenhet så att det är klart när jag kommer tillbaka i januari.

Storm natten till måndagen och ordentligt besvärligt även under förmiddagen. Därför flyttade Kalmar FF sin första träning från Gasten in i värmen i Brännarhallen. 18 spelare var på plats där de tidigare utlånade spelarna, Tor Öyvind Hovda och Pär Ericsson, saknades. Det gjorde också Romario, Ismael och Papa Diouf som har fått längre ledighet. Två andra spelare som inte heller var på plats var Markus Thorbjörnsson och Rasmus Elm.

– Hovda satt på Guldfågeln Arena och gjorde en tenta på distans. Han tränade under eftermiddagen. "Pärlans" låneavtal är på helår och han börjar träna med Örebro den 3 december. Sedan får vi se var det landar. Örebro har en köpoption och ska lämna besked i halva december, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam.

Kalmar FF har prioritet på att behålla Ludvig Öhman. Mittbacken tränade med KFF men framtiden är fortsatt oklar.

– Han bytte rådgivare för några dagar sedan och vi har pratat. Vi hoppas att vi kan få ett snabbt besked, säger Andersson Borstam.

Mjällbys anfallare Lumala Abdu sägs vara nära en övergång till KFF.

– Det är en spännande, utvecklingsbar spelare som vi givetvis har följt i superettan. Det är alltid intressant med en spelare med den snabbheten.

Annons

Då måste ni lösa honom från Mjällby?

– Så är det, han har kontrakt på ett par år till och om det skulle gå så långt vill vi hitta en win-win-situatuion för Mjällby, Kalmar FF och Lumala. Vi får se vad som händer.

Fakta

Sebastian Starke Hedlund

Ålder: 20 (fyller 21 i april).

Längd: 184 centimeter.

Vikt: 83 kilo.

Position: Försvarare.

Klubbar: Älvsjö AIK, Brommapojkarna, Schalke 04, Gais, Kalmar FF.

U21-landskamper: 7.

Aktuell: Kalmar FF-förvärv som gjorde sitt första träningspass med laget i måndag.s

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons