Annons

Fortsatt stabilt av Stark i US Open

Efter tre rundor i US Open visar Maja Stark, 21, att hon har kommit för att stanna.
Den svenska amatören ligger fortsatt delad nia efter att ha gått den tredje rundan på ett över par.
Golf • Publicerad 6 juni 2021
Golfamatören Maja Stark fortsätter imponera under sin tredje runda i US Open.
Golfamatören Maja Stark fortsätter imponera under sin tredje runda i US Open.Foto: Jed Jacobsohn/AP/TT

Maja Stark, som inledde lördagens tredje runda i San Fransisco på ett under par efter gårdagens fina spel, fick en bra start med två birdies på hål tre och sex. Hon tappade sedan försprånget med tre bogeys och en double bogey fram till det 13:e hålet, där hon kunde jämna ut med en sista birdie. Till slut gick hon runt på 73 slag – två över par – och är nu +1 efter tre rundor.

Hon ligger på en delad nionde plats, efter bland annat ledande amerikanskan Lexi Thompson, som gick en mycket fin runda på 66 slag.

Annons

Madelene Sagström är fortsatt andra bästa svenska, men har halkat ner till en delad 30:e plats från gårdagens 18:e. Hennes tredje runda gick något sämre än de två första, 75 slag, mot 71 i första, och 73 i andra.

Något sämre gick det för Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist. Båda ligger på elva över par inför den sista rundan.

Ledaren efter fredagens runda, 19-åriga Yuka Saso från Filippinerna, petades ner till en andraplats efter amerikanskan Lexi Thompsons fina runda på 66 slag.

Medan en av torsdagens ledare, amerikanska amatören Megha Ganne, ligger på tredje plats, har engelskan Mel Reid, fallit rejält på resultatlistan ner till delad 23:e plats.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons