Förstakedjan bakom vinsten

Förstakedjan låg bakom alla Craftstadens mål.Det gav laget två poäng i mötet med Lillån.
Oskarshamn • Publicerad 29 oktober 2016
Filip Stjernberg gjorde två mål i den andra perioden. Det var trion med Filip Stjernberg, Patrik Ekman och Simon Zetterling som var inblandade i alla hemmalagets mål. Foto: Peter Holm

Se hela reprisen av matchen här:

[cyvrza5n]

Craftstaden ville se ett bättre drag i det offensiva spelet efter derbyt mot Kalmarsund i torsdags. Och mål det gjorde man, sex stycken för att vara exakt. Det var dock gästerna som fick de viktiga ledningsmålet i en ganska trevanda förstaperiod genom Marcus Pettersson. Kort därefter utökade Lillån till 2-0 genom Isak Olsson-Axell innan Craftstaden spräckte sin målnolla genom Patrik Ekman.

– Jag tycker det här var en fartfylld match, det var stor skillnad mot mötet med Kalmarsund i torsdags, säger Craftstadens tränare Royne Tvingsell.

Filip Stjernberg kvitterade till 2-2 tidigt i andra perioden och efter blev det en målkavalkad under några minuter. Lillån gjorde 3-2 genom starke Lukas Sjögren innan Filip Stjernberg åter kvitterade. Sekunder senare tog gästerna ledningen igen när Per Holmberg alltför lätt tog sig in på mål. Och bara sekunder efter det gjorde Simon Zetterling 4-4 på ett skott från högerkanten.

– Vi visste om att de skulle spela som de gjorde med inspel från positionen bakom mål. Så när det rann iväg där i andra perioden var vi tvungna att få stopp på det annars hade den här matchen kunnat sluta 15-14 till något lag, säger Royne Tvingsell.

I tredje perioden tog Craftstaden ledningen för första gången då Simon Zetterling serverades öppet mål av Filip Stjernberg. Lillån skulle dock få med sin poäng efter att lagets skyttekung Daniel Hellqvist satte 5-5 med 27 sekunder kvar att spela. Ett tungt mål för Craftstaden som ändå fick två poäng med sig efter att Simon Zetterling gjort sitt tredje mål för dagen och 16:e för säsongen i förlängningen.

– Det var ändå skönt att få två poäng i dag. Det hade varit tungt med en ny nolla efter förlusten mot Kalmarsund senast och att det nu är ett litet uppehåll, säger Craftstadens Patrik Ekman.