Annons

Formsvagt Dackarna ställs mot Smedernas budgetlag

Smederna har ekonomiska bekymmer.Och kör med ett reservbetonat lag mot Dackarna.– De sparar pengar medan alla andra klubbar förlorar pengar.
Mikael Karlsson
Mikael Karlsson
Publicerad 24 maj 2016
Dackarna mönstrar samma lag som i de tre tidigare matcherna. Flera förare jagar formen och laget jagar säsongens första seger i hemmamatchen mot Smederna i kväll. Foto: Daniel Svensson
Dackarna mönstrar samma lag som i de tre tidigare matcherna. Flera förare jagar formen och laget jagar säsongens första seger i hemmamatchen mot Smederna i kväll. Foto: Daniel Svensson

Dackarna har inte fått den säsongsinledning de önskat. Tre matcher har inneburit lika många förluster. Smederna har även de haft en lika tung start. Tisdagens match på G&B Arena borde handla om vilket lag som ska bryta trenden. I stället är det omöjligt att blunda för Smedernas val att ställa över sina stjärnor Grigorij Laguta och Matej Zagar och komma med ett budgetlag till Målilla. Precis som de gjorde i förra bortamatchen mot Lejonen.

– Ska man se det sportsligt så är det väl åtminstone rättvist att de kör med det här laget mot alla lag. Men självklart är det dåligt. Framför allt tycker jag att det är tråkigt att skylla på gamla synder. Det här måste styrelsen vetat om i höstas när de satte sin budget och värvade ihop laget, varför anpassade de inte laget efter sin ekonomi, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons

Vad säger du om laget de kommer med nu?

– Klart det är ett sämre lag än deras bästa, men de har några bra förare i Mikkel Michelsen, Andzejs Lebedevs, Magnus Zetterström och Pawel Przedpelski. Vi har inte fokus på dem, utan att hitta form på våra gubbar och vår prestation. Det här är en jätteviktig match för oss. Vi kan inte underskatta något lag och laddar på för fullt.

Är du rädd att det lockar mindre publik när de kommer utan stjärnor?

– Ja, det är självklart jag är det. De sparar pengar medan alla andra klubbar de möter förlorar pengar. Men jag hoppas att publiken kommer ändå, vi ska göra allt för att prestera en bra match. Det ska bli bra väder och finns möjlighet till en bra match.

Utöver ett eventuellt publiktapp så finns risken att det kan bli en dyr kväll för Dackarna då samtliga förare kör på prestationsbaserade kontrakt.

– Så är det, absolut och det är ju en del av att deras sparande drabbar alla andra klubbar.

Karlsson är dock noga med att betona att fokuset ligger på att göra en bra prestation och ta säsongens första seger. Dackarna mönstrar samma lag som ört de tre inledande matcherna.

– Vi vill ha upp flera förare ett snäpp. Peter Ljung, Maciej Janowski, Michael Jepsen Jensen och Magnus Karlsson är gubbar vi vill se en annan attityd ifrån på banan. Vid sidan om har det inte varit några massa ursäkter, utan det är små detaljer det handlar om.

Det var inte aktuellt att ge någon annan förare chansen?

– Jepsen Jensen får köra som reserv nu så vi tyckte att det var läge att fortsätta med detta laget då varken Rune Holta eller Robin Aspegren, som är de främsta utmanarna till topp fem, haft någon strålande form heller.

Annons

Och det var inte läge att ge Alex Johansson chansen i stället för Magnus Karlsson?

– Vi diskuterar inför varje match, men vi anser att Magnus är lite på gång, vi fick rapporter om att han gjorde ett par bra heat i Allsvenskan senast. Alex är också på gång och på rätt väg, men kanske behöver mogna lite till. Det kan säkert bli läge att testa framöver.

”De sparar pengar medan alla andra klubbar de möter förlorar pengar. Men jag hoppas att publiken kommer ändå”

Dackarnas lagledare hoppas inte publiken sviker även om Smederna kommer utan sina två största stjärnor.

”Vi har inte fokus på dem, utan att hitta form på våra gubbar och vår prestation”

Dackarnas lagledare inför kvällens match.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons