Annons

Förlust för Hermansson i Las Vegas

Kampsport • Publicerad 6 februari 2022
Jack Hermansson förlorade nattens match på en UFC-gala i Las Vegas.
Jack Hermansson förlorade nattens match på en UFC-gala i Las Vegas.Foto: Annika Byrde

Jack Hermansson föll mot amerikanen Sean Strickland vid nattens UFC-gala i Las Vegas. Den Norgebaserade svensken gick galans huvudmatch och hoppades kunna följa upp sin senaste seger i maj, mot amerikanen Edmen Shahbazyan, med ännu en triumf.

Men "The Joker" fick inte matchen dit han ville och det blev efter fem ronder seger för Strickland via delat domslut (49–46, 47–48, 49–46).

Annons

Amerikanen kontrollerade större delen av matchen och avvärjde svenskens nedtagningsförsök på mattan. Hermansson hade samtidigt svårt med Stricklands jab.

– Jag blev störd och fick inte till rätt tajming. Jag är inte nöjd, säger svensken i arrangörsintervjun direkt efter matchen.

Strickland har nu vunnit fem raka matcher i mellanvikt.

Jack Hermansson, från Uddevalla, bor sedan många år i Oslo och är en av de mest framgångsrika svenskarna i MMA-sportens kungaklass UFC. Han har gått 29 matcher, med 22 vinster och 7 förluster på meritlistan sedan UFC-debuten 2016.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons