Annons

Förklarar Grealish flytt: "Svårt för honom"

Engelska landslagsstjärnan Jack Grealish är klar för Manchester City.
Han lämnar moderklubben Aston Villa som Premier Leagues dyraste spelare i historien.
Fotboll • Publicerad 6 augusti 2021
Jack Grealish i den engelska landslagströjan under fotbolls-EM.
Jack Grealish i den engelska landslagströjan under fotbolls-EM.Foto: Matt Dunham AP/TT

25-åringen har spelat i Birminghamklubben sedan han var sex år gammal och var den stora stjärnan när de 2019 tog sig upp i den högsta serien igen. Under den pandemityngda säsongen i fjol stod han för åtta mål, varav ett i ödesmatchen mot West Ham, som säkrade Premier League-kontraktet.

Det blev 213 matcher och 32 mål i Villa för mittfältaren som varit jagad av de engelska storklubbarna i flera år.

Rekordsumma

Annons

Nu är Jack Grealish klar för regerande Premier League-mästarna Manchester City där han skrivit på ett sexårskontrakt. City betalade 100 miljoner pund (runt 1,2 miljarder svenska kronor) för 25-åringen, vilket gör honom till den dyraste Premier League-värvningen någonsin.

– Det har varit några tuffa månader, för jag har varit Aston Villa-supporter hela mitt liv, men när jag talade med tränaren här, och du ser vilken typ av spelare de har, kunde jag inte säga nej, säger han enligt BBC.

Förklaringen från vd:n

Övergången har rört upp känslor bland Villa-fans och klubbens vd Christian Purslow tvingades därför göra ett uttalande där han förklarade vad som låg bakom försäljningen.

"Jack ville vara säker på att om en Champions League-klubb var ute efter honom och Aston Villa inte deltog i turneringen, skulle vi inte stå i vägen. Därför kom vi överens om att införa en försäljningsklausul. Manchester City sade att de var villig att betala 100 miljoner pund för att utlösa klausulen", säger han och fortsätter:

"Det var ett väldigt känslomässigt ögonblick när Jack meddelade sitt beslut, det var ingen tvekan om hur svårt det varit för honom att lämna".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons