Annons

Förbundet: 19 matcher sannolikt manipulerade

Fotboll (TT) • Publicerad 11 november 2019
Matchfixning är ett problem i flera divisioner inom svensk fotboll. Arkivbild.
Matchfixning är ett problem i flera divisioner inom svensk fotboll. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Svenska fotbollförbundet har i år granskat 47 matcher – från allsvenskan till division 3 – som föremål för misstänkt matchfixning.

Enligt en fyrgradig skala har 19 av matcherna bedömts som sannolikt eller mycket sannolikt manipulerade, vilket SVT var först med att berätta om.

– Så klart jätteallvarligt. Sedan skiljer det inte så mycket mot tidigare år. Det har legat ungefär så här de senaste åren inom svensk fotboll, tyvärr. Vi har utrett något fler matcher i år än tidigare. Men det ser vi snarare har att göra med att vi har mer folk som jobbar med det här, vi får mer tips och information och har ett bättre arbete emot det. Men vi jobbar utifrån parollen att en match i svensk fotboll är en match för mycket, Johan Claesson, integrity officer på Svenska fotbollförbundet till TT.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons