Annons

Fler ersättare i spanska EM-truppen

Fotboll • Publicerad 8 juni 2021
Den spanske förbundskaptenen Luis Enrique har mycket att stå i inför EM.
Den spanske förbundskaptenen Luis Enrique har mycket att stå i inför EM.Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Spanien fortsätter att rusta för fler coronafall i truppen till fotbolls-EM sedan lagkaptenen Sergio Busquets testats positivt.

Förbundskapten Luis Enrique har kallat in sex nya spelare utifall flera fall konstateras.

Annons

Chelseas målvakt Kepa Arrizabalaga, Leedsanfallaren Rodrigo Moreno, mittfältarna Pablo Fornals, West Ham, och Carlos Soler, Valencia, Celta Vigos ytter Brais Mendez och Villarreals mittback Raúl Albiol ansluter för att kunna genomföra träningarna, men de nya spelarna kommer att träna på egen hand och på andra tider.

Vid smittspridning i laget kan Spanien tvingas byta ut hela truppen. Spanska medier spekulerar i om U21-landslaget skulle kunna kliva in i stället. I värsta fall måste Spanien strykas helt från EM-spel för att förhindra att smittan tar sig in i EM-bubblan. De senaste PCR-testerna har dock varit negativa och enligt spanska AS kommer hela truppen att vaccineras inför EM.

Spanien inleder EM på måndag med match mot Sverige i Sevilla.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons