Annons

Fjärde raka mållösa matchen: ”Vi har inte tid att deppa”

Nio raka halvlekar utan ett mål.
Trubbiga KFF hittar inte rätt.
– Vi har ingen tid att deppa. Nu ska vi bara vinna på lördag, säger Rasmus Elm.
Norrköping (Sportens utsände) • Publicerad 20 oktober 2019 • Uppdaterad 21 oktober 2019
NORRKÖPING 20191020Kalmars Rasmus Elm efter söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Norrköping FK och Kalmar FF på Östgötaporten. Slutresultat 1-0.Foto: Stefan Jerrevång / TT kod 60160
NORRKÖPING 20191020Kalmars Rasmus Elm efter söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Norrköping FK och Kalmar FF på Östgötaporten. Slutresultat 1-0.Foto: Stefan Jerrevång / TT kod 60160Foto: Stefan Jerrevång/TT

Stundtals bra. Men ändå inte tillräckligt.

NORRKÖPING 20191020Kalmars Rafael Gimenses da Silva deppar efter söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Norrköping FK och Kalmar FF på Östgötaporten.Foto: Stefan Jerrevång / TT kod 60160
NORRKÖPING 20191020Kalmars Rafael Gimenses da Silva deppar efter söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Norrköping FK och Kalmar FF på Östgötaporten.Foto: Stefan Jerrevång / TT kod 60160Foto: Stefan Jerrevång/TT

Kalmar FF:s allsvenska mardröm fortsätter och nu är det bara två matcher kvar av säsongen.

Annons

Även om det varken blev mål eller poäng på Östgötaporten så var intrycket efter flera plumpar att KFF nu var ett lag som ville framåt mot IFK Norrköping.

– Det är skillnad att stå här efter matchen i dag. Vi har gjort allt vi kan. Vi försöker skapa men sedan blir det kanske inte de brännheta chanserna i dag. Men det finns intentioner och det är en stor skillnad i spelet, men lik förbaskat står vi här med en förlust och det är vi inte nöjda med, säger Rasmus Elm.

Taktiken med Rasmus Elm som central forward lite bakom Geir Andre Herrem och Alexander Jakobsen var lyckad. Elm öppnade upp Norrköpings försvar med sina finurliga framspelningar och hade själv KFF:s bästa chans i slutet av matchen men skottet från nära håll gick över.

– Jag försökte pressa ner bollen. Jag hade ett bra läge i första också där jag drog bollen i magen på målvakten. Med lite flyt och mer skicklighet skulle jag gjort ett mål också.

Rasmus Elm hade innan han drog på sig halsfluss och förkylningar samma utgångsposition men det var inget KFF kunde bygga vidare på då.

KFF-tränaren Magnus Pehrsson:

– Det kändes naturligt att när vi har haft problem att skapa tillräckligt med chanser och vara kreativa att använda hans skicklighet till det. Han är den spelaren som är närmast i dag. Han tog skotten vilket jag är glad för.

NORRKÖPING 20191020Kalmars Rasmus Elm deppar efter söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Norrköping FK och Kalmar FF på Östgötaporten.Foto: Stefan Jerrevång / TT kod 60160
NORRKÖPING 20191020Kalmars Rasmus Elm deppar efter söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Norrköping FK och Kalmar FF på Östgötaporten.Foto: Stefan Jerrevång / TT kod 60160Foto: Stefan Jerrevång/TT

Norrköping var långt i från nöjt med sin första halvlek och kom ut klart bättre i andra. Framför allt hade hemmalaget ett passningsspel som KFF inte kunde matcha.

– Vi kom inte loss från det sätt som Kalmar väljer att möta oss på. De gör det modigt och vi fastnar. Det är inte så ofta det har blivit så här för oss, säger Norrköpings tränare Jens Gustafsson, och hyllar Kalmars insats.

Inbytte Kalle Holmberg var hjärnan bakom matchens enda mål. Han spelade retfullt förbi Viktor Elm och Andreas Blomqvist fick passningen perfekt på foten. Han tog emot och placerade frispelad in bollen bakom Lucas Hägg Johansson.

Annons

Det var Blomqvists första mål på tre år för IFK-spelaren som kommit tillbaka från två korsbandsskador.

Kalmar kom till flera ”nästan-lägen” i jakten på kvittering men ett bollskickliga hemmalag höll undan.

– Jag är väldigt besviken på resultatet men där vi har varit och vilket motståndet är så är det en rätt bra match, säger Magnus Pehrsson.

Nu väntar en riktig ödesmatch hemma mot Falkenberg på lördag.

– Det här var ett steg och vi visar att vi hans spela bra fotboll mot ett bra lag. Bara vi gör det vi ska på lördag så skiter jag i hur det kommer att se ut, säger Rasmus Elm.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons