Annons

Tungt för Finland inför EM: "Skäms lite"

Det är bara en vecka till fotbolls-EM.
Då förlorade Finland mot 116-rankade Estland med 0–1.
Fotboll • Publicerad 4 juni 2021
Teemu Pukki var tillbaka från skada. Arkivbild.
Teemu Pukki var tillbaka från skada. Arkivbild.Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Finland gör sig redo för ett historiskt första mästerskap på herrsidan. Men förberedelserna inför EM lämnar mer att önska.

Förra veckan förlorade man mot Sverige med 0–2 på Friends arena och EM-genrepet mot Estland, 116 på världsrankningen, hemma i Helsingfors var inte heller någon munter historia.

Annons

Estland vann med 1–0 efter att Rauno Sappinen gjort matchens enda mål på straff.

– Jag hade hoppats på fler positiva svar. Det finns att fundera på. Jag håller med om att vi inte var på vår nivå. Det saknades aggressivitet och ett mod i spelet. Det är min uppgift att det är på plats, men jag tror verkligen att vi ser ett annat Finland när det smäller i EM, säger Kanerva.

Ett glädjeämne för Finland är dock att anfallsstjärnan Teemu Pukki höll för spel. 31-åringen åkte på en vristskada i början av maj vilket har hållit honom borta från planen sedan dess. Men mot Estland byttes han in i 61:a minuten och klarade av att fullfölja matchen.

Finland inleder EM mot Danmark den 12 juni i Köpenhamn och möter sedan Ryssland den 16 juni och Belgien den 21 juni, båda matcherna i S:t Petersburg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons