Annons

Finland skrällde mot Frankrike

Marcus Thuram kunde ha fått en roligare debut för Frankrike.
Finland kom på besök till Stade de France – och vann sensationellt med 2–0.
Fotboll • Publicerad 11 november 2020
Onni Valakari, nummer 14, grattas efter 2–0-målet när Finland skrällde på Stade de France och slog regerande världsmästaren Frankrike.
Onni Valakari, nummer 14, grattas efter 2–0-målet när Finland skrällde på Stade de France och slog regerande världsmästaren Frankrike.Foto: Michel Euler/AP/TT

Nästa vecka gästar det svenska landslaget den franska nationalarenan i Saint-Denis norr om Paris, när den sista gruppspelsmatchen i Nations League spelas.

Med största sannolikhet matchar den franske förbundskaptenen då Didier Deschamps en annan elva än i träningslandskampen på onsdagskvällen. Det kommer även krävas en helt annan inställning och skärpa.

Annons

Mot Finland gav Deschamps Marcus Thuram chansen, sonen till förbundskaptenens lagkamrat vid VM- och EM-gulden för 22 och 20 år sedan, Lillian Thuram.

Thuram junior klarade debuten bra, stark som han var på sin vänsterkant. Men i övrigt var det inte mycket glans över den regerande världsmästaren från Ryssland 2018.

Marcus Forss tog tillvaro på ett misstag av Moussa Sissoko och skickade in det finländska ledningsmålet bakom Steve Mandanda i den 28:e minuten.

Bara tre minuter senare gjorde Onni Valakari 2–0 när han tilläts ta sig fram och prickskjuta med vänstern en bit utanför straffområdet.

Deschamps plockade in Antoine Griezmann, Anthony Martial och N'Golo Kante med en halvtimme kvar, men Finland spelade smart och organiserat mot ett håglöst franskt lag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons