Annons

Fiaskot ett faktum – KHC missar Allettan

Kalmar HC gjorde vad de skulle.
Det räckte inte.
Nu missar de spel i Allettan.
– Vi har misslyckats, säger Andreas Holfelt.
ISHOCKEY • Publicerad 11 december 2019
Niklas Dahlberg och hans Kalmar HC missar Allettan. KHC får därmed rikta in sig på spel i Vårettan efter jul.
Niklas Dahlberg och hans Kalmar HC missar Allettan. KHC får därmed rikta in sig på spel i Vårettan efter jul.Foto: Jesper Hallberg

Fina nyförvärv hämtades in inför säsongen och målsättningen var tydlig: Kalmar HC skulle gå till Allettan under sin blott andra säsong i Hockeyettan.

Men efter en tung höst, med mycket skador, tränare som lämnat och enorma problem med att sätta pucken i mål, var KHC piskat att slå Tyringe i sista omgången. Samtidigt var de i behov av att Borås skulle lugga Halmstad på poäng.

Annons

Och det var nära.

Halmstad gick ifrån till en 3–1-ledning mot Borås i inledningen av tredje perioden. Hoppet såg ut att vara ute, men efter två snabba mål från Borås stod plötsligt KHC med ena benet i Allettan.

Men det var till slut Halmstad som fick sista ordet i Västergötland.

Med mindre än tre minuter kvar att spela i Borås Ishall satte Robin Holm 4–3-pucken – och Halmstad tog den sista platsen i Allettan.

Kalmar HC-tränaren Andreas Holfelt fick se sitt lag besegra Tyringe med 3–1, men det var svårt att glädjas åt det efteråt.

– Det är ganska tomt… men om man inte har det i egna händer kan man inte förvänta sig så mycket. Vi gjorde det vi skulle och det kunde ha varit lättare. Det var inte i dag det sprack. Det har spruckit under hösten av olika anledningar, säger Holfelt.

När tycker du att det sprack?

– Man kan väl peka på missat där, tappat där… vi har spelat bra matcher, men har inte gjort tillräckligt mycket mål. Sista tio matcherna tror jag vi snittar under två i snitt bakåt. Det är inte så att vi inte skapat målchanser, vi har inte tagit dem. Vi får gratulera de fem som gick vidare, de har gjort det bättre än oss.

ISHOCKEY, HOCKEYETTAN

Kalmar HC–Tyringe 3–1 (0–1, 2–0, 1–0)

Målen, KHC: Libelin Bäckström Valliant, Jesper Sellin, Kim Runermark.

Publik: 1 013, Iffehallen.

Vad skulle du sätta för epitet på det här – är det ett fiasko?

– Det finns säkert många som är glada, många som säger fiasko. Men jag bryr mig väldigt lite om vad folk tycker. Vi har misslyckats med det vi hade som mål, sedan om det är fiasko, praktfiasko eller succé för någon annan skiter jag fullständigt i. Vi har misslyckats med målsättningen vi hade i gruppen.

Annons

Känner du att ni ledare kunde ha gjort något annorlunda under hösten?

– Finns säkert jättemycket vi kunde ha gjort. Det är som jag har sagt: man är så klart besviken över resultat, men tittar man på hur vi spelat, vad vi har förbättrat under hösten och hela vägen, är det inte många perioder som vi spelat skitdåligt i. Vi har inte kunnat göra mål. Sedan kan jag inte sitta och säga att jag varit nöjd när vi inte tagit tillräckligt med poäng.

Målskytten Jesper Sellin hade även han svårt att sätta ord på känslorna i Iffehallen efter matchen.

– Målet var att gå till Allettan och det gjorde vi inte, tyvärr. Vi har varit ojämna. Besvikelsen just nu är enorm, säger Sellin.

Är det ett fiasko att missa Allettan?

– Fiasko och fiasko… Det är det väl inte. Men vi vet vad vi kan i laget och vet vad vi ska göra efter jul. Vi kan inte lägga oss ned och dö nu. Vi ska visa hela Sverige att vi är ett lag som tillhör Allettan. Vi ska ta platsen i playoff och där kommer många lag vara rädda för oss.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons