Annons

Världsettan Barty vidare i Wimbledon

Världsettan Ashleigh Barty, 25, är klar för fjärde rundan i Wimbledon.
I den tredje rundan besegrades tjeckiska Katerina Siniakova, 25, med 2–0 (6–3, 7–5).
Tennis • Publicerad 3 juli 2021
Australiens Ashleigh Barty imponerar i Wimbledon.
Australiens Ashleigh Barty imponerar i Wimbledon.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Efter att ha vunnit första set relativt enkelt med 6–3 utmanades Barty ordentligt i andra set, men till slut vann världsettan även det med 7–5.

I den fjärde rundan väntar Barbora Krejcikova, 25, även hon från Tjeckien.

Annons

Amerikanska stjärnskottet Coco Gauff, 17, är även hon vidare till den fjärde rundan efter att ha besegrat slovenskan Kaja Juvan, 20, komfortabelt.

Gauff ställs nu mot tyska Angelique Kerber, 33.

Federer vidare

Roger Federer, 39, gick vidare till tredje omgången i Wimbledon som den äldste att göra det på 46 år. På lördagen gick Federer även vidare till den fjärde rundan efter att ha slagit britten Cameron Norrie, 25, med 3–1 (6–4, 6–4, 5–7, 6–4) .

Veteranen kunde efter viss möda ta hem både första och andra set.

I matchens tredje set utbröt ett stort jubel på läktaren på centercourt när 25-årige Norrie slog tillbaka mot Federer och tvingade fram ett fjärde.

Och väl där gav han den åttafaldige Wimbledon-mästaren en rejäl match. Men efter två timmar och 34 minuter var matchen över och Federer vidare.

Där väntar italienaren Lorenzo Sonego.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons