Annons

Federer stoppad i Wimbledon: "Är du medlem?"

Tennisstjärnan Roger Federer har snabbt blivit varse om livet som föredetting.
Den 41-årige schweizaren blev nyligen stoppad i Wimbledon, där han vunnit åtta gånger, med frågan:
Tennis • Publicerad 9 december 2022
Roger Federer. Arkivbild.
Roger Federer. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Det är tre månader sedan Federer avslutade sin fantastiska tenniskarriär. I amerikansk tv avslöjade han den dråpliga historien om Wimbledonbesöket i "The Daily Show".

Federer var i London för ett läkarbesök och fick ett infall i väntan på en flygavgång att åka till Wimbledon och All England Club för en kopp te. Det var dock lättare sagt än gjort.

Annons

– Jag gick ut och pratade med säkerhetskvinnan och frågade: "Hur kommer jag in?". Och hon frågar, "har du ett medlemskort?"

Federer berättar att som Wimbledonvinnare blir man automatiskt medlem, men att hans medlemskort fanns hemma i Schweiz.

– Jag tittar på henne en sista gång och börjar få lite panik. Jag säger: "Jag har vunnit den här turneringen åtta gånger, tro mig, det är sant, jag är medlem och var kommer jag in?".

Enligt Federer vägrade säkerhetsvakten stenhårt, men han kom ändå in tack vare en annan medlem som kände igen honom och tog in honom en annan väg.

Federer, som vann 20 grand slam-titlar totalt, firades av under Laver Cup i London i september och hade då inte spelat en turnering sedan Wimbledon 2021 på grund av en knäskada.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons