Annons

Federer kan hoppa av efter nattmangling i Paris

Roger Federer har kämpat sig vidare i Franska mästerskapen efter en lång och tuff match mot tysken Dominik Koepfer – men det är kanske ändå slutspelat för den tidigare världsettan.
Tennis • Publicerad 6 juni 2021
Roger Federer firar segern över tysken Dominik Koepfer i Paris, natten mot söndag. Den långa matchen, som slutade efter midnatt, gör att schweizaren kanske tvingas hoppa av Franska mästerskapen på grund av sitt krånglande knä.
Roger Federer firar segern över tysken Dominik Koepfer i Paris, natten mot söndag. Den långa matchen, som slutade efter midnatt, gör att schweizaren kanske tvingas hoppa av Franska mästerskapen på grund av sitt krånglande knä.Foto: Thibault Camus/AP/TT

39-åringen fick kämpa i över tre och en halv timme och klockan närmade sig 01 innan han lyckades besegra 59-rankade Koepfer i fjärde set inför tomma läktare i Paris, natten mot söndag.

– Jag vet inte om jag kommer att spela, säger Federer efter matchen om sitt fortsatta spel i turneringen, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Annons

Tanken är att schweizaren, som fyller 40 om två månader, på måndag ska möta Matteo Berrettini (Italien) i den fjärde omgången. Men Federers krånglande knä och nattmanglingen mot Koepfer kan sätta stopp för det.

– Jag måste bestämma mig för om jag ska fortsätta spela eller inte. Är det för riskabelt att fortsätta pressa knät? Är det dags att vila?

Den tjugofaldiga grand slam-vinnaren genomgick två knäoperationer i fjol och har spelat mycket sparsamt de senaste 17 månaderna. Han har dessutom gjort klart att hans främsta mål i år är Wimbledon i London, som startar 28 juni, där han jagar sin nionde titel.

– Vid varje match måste jag ompröva situationen och nästa morgon känna efter vilket tillstånd jag är i och hur knät mår, säger han.

Den numera åttonderankade Federer fick slita ordentligt, men lyckades till slut vinna över Koepfer med siffrorna 7–6(5), 6–7(3), 7–6(4), 7–5.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons