Annons

FBC-tränaren inställd på en kvalrepris

FBC Kalmarsund har varit klart för vidare spel mot SSL i fem omgångar.
Nu blickar de rakt in i ett getingbo för att hitta sin kommande kvalmotståndare.
– Vi har ställt in oss på att det blir Lockerud, säger Rasmus Bernhardsson.
Kalmar • Publicerad 15 mars 2019
FBC Kalmarsunds tränare Rasmus Bernhardsson blickar mot framtida kvalmotståndare. Efter helgen vet han hur vägen mot Superligan kommer att se ut.
FBC Kalmarsunds tränare Rasmus Bernhardsson blickar mot framtida kvalmotståndare. Efter helgen vet han hur vägen mot Superligan kommer att se ut.Foto: Daniel Bogefors

Sista matchen i grundserien. Men för Kalmarsund är det mer spännande vad som händer i den västra serien. Det är nämligen där den första kvalmotståndaren mot Superligan ska utses. Skoghall vinner serien men det är det andraplacerade laget som FBC är intresserat av och det kommer att bli en nagelbitare i slutomgången.

Tvåan Lockerud Mariestad har en poäng till godo på trean Linköping och två till Västra Mälardalen. Det som talar för Lockerud Mariestad är att laget möter jumbon Västerås. I fjolårets Superligakval slog Kalmarsund ut just Lockerud Mariestad efter två förlängningssegrar.

Annons

– Redan i januari trodde jag att det skulle bli Lockerud och för några veckor sedan berättade vi för tjejerna att vi får ställa in oss på att det blir Lockerud, säger FBC-tränaren Rasmus Bernhardsson.

Och hur känns den motståndaren?

– Det passar oss jättebra. Det är alltid jämna roliga matcher mot Lockerud. Vi har mötts fyra gånger de två senaste säsongerna och samtliga har slutat lika efter full tid. Det har gjort att det byggts upp en rivalitet mellan oss.

Ser du Lockerud som det bästa laget av de som ni kan få möta?

– Ja, det skulle jag säga. De är riktigt duktiga men sedan har vi bra kunskaper om dem så vi är inte oroliga utan snarare trygga.

– Blir det i stället Västra Mälardalen eller Linköping har vi revansch att utkräva eftersom vi har förlorat mot dem den här säsongen,

Ni avslutar serien mot Hovslätt. Handlar det mest om att undvika skador nu?

– Nej, nu kommer vi att gasa. Vi får se det som första kvalmatchen. Det här blir ett genrep där vi kör igenom allt vad vi har, säger Bernhardsson.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons