Annons

FBC-stjärnan klar för sitt femte VM

Femte VM-turneringen för Kim Nilsson, 30.
– Vi ska ta tillbaka guldet, säger FBC Kalmarsunds stjärna.
Kalmar • Publicerad 12 november 2018
Senaste VM-finalen 2016. Kim Nilsson gör nu sin femte VM-turnering.
Senaste VM-finalen 2016. Kim Nilsson gör nu sin femte VM-turnering.Foto: Ieva Cika/TT

På måndagen släppte nye förbundskapten Mikael Hill sin trupp till VM i Tjeckien.

Kim Nilsson som de tre senaste VM-turneringarna blivit utsedd till mest värdefulla spelare får nu chansen att leda Sverige tillbaka till den översta platsen på tronen.

Annons

– Vi är flera som var med senast när vi förlorade finalen mot Finland på straffar. Nu vill vi ta tillbaka guldet.

För Kim Nilsson blir det nu först fullt fokus på FBC Kalmarsund i två matcher. Först Lindås hemma på onsdag och därefter Dalen.

– Sedan åker vi en vecka med landslaget till Playitas på Fuerteventura som uppladdning. Det kan vara riktigt skönt att även få lite sol, värme och energi, säger Kim Nilsson.

VM i Tjeckien börjar 1 december och finalen spelas andra advent den 9 december.

Samtidigt har det gått tungt för Kim Nisson och FBC Kalmarsund i de senaste matcherna i SSL.

– Det klart att det blivit en negativ känsla. Nu gäller det att vi som grupp knyter näven och hittar tillbaka till både det spel och attityd vi hade tidigare. Sedan kommer lag i svackor men samtidigt så har det inte varit ok att förlora på det sätt vi gjort. Vi ska rätta till det här.

Fyra debutanter finns med i truppen och det är målvakten Måns Parsjö-Tegnér, backen Markus Jonsson, Växjö, centern Simon Palmén, Linköping, och forwarden Albin Sjögren, Storvreta.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons