Annons

FBC-stjärnan funderar över sin framtid – norsk forward på radarn

Kontraktet gäller över säsongen 2021/2022.
Det är inte säkert Emelie Rosenqvist fullföljer det.
– Jag ska ge besked senast sista mars, säger FBC-stjärnan.
Innebandy • Publicerad 22 mars 2021
Forwarden Emelie Rosenqvist funderar över sin framtid i FBC Kalmarsund samtidigt som klubben samtalar med Emma Ellefsen Fagerhøi, en 19-årig forward som ses som en av Norges största talanger.
Forwarden Emelie Rosenqvist funderar över sin framtid i FBC Kalmarsund samtidigt som klubben samtalar med Emma Ellefsen Fagerhøi, en 19-årig forward som ses som en av Norges största talanger.Foto: Jesper Hallberg

Den allsvenska säsongen är inställd och FBC Kalmarsund håller på och bygger ett lag för kommande säsong – ett lag som ska ta klivet upp till Superligan. Frågan är om Emelie Rosenqvist, forwarden som var utlånad till IBK Lund i Superligan i vintras, är med då trots att hon sitter på ett avtal över säsongen 2021/2022.

– Jag för en dialog med Viktor (Sheffield) mest hela tiden. Jag pratar också med Brinkmann (Alexander) en gång i veckan. Vi får se, rent innebandymässigt kan jag inte vara på ett bättre ställe med tanke på den satsning som görs, säger Emelie Rosenqvist.

Annons

Men?

– Det är lite hemlängtan som ligger och gror, jag saknar min familj i Skåne. Det är det som jag funderar över. Jag har inte bestämt mig än men det är snart dags att göra det. Jag ska ge besked senast sista mars.

Samtidigt avslöjar Innebandymagazinet att FBC Kalmarsund är nära att värva in en forward i form av Emma Ellefsen Fagerhøi som spelar för norska toppklubben Tunet. 19-åringen ses som en av Norges största talanger.

– Det är en spelare vi är i kontakt med, ja. Emma är en mycket intressant spelare, säger FBC:s sportdirektör Patrik Klockare Bäck.

Vad händer nu?

– Det är ett flertal klubbar som är intresserade av Emma och hon vill komma på besök för att se och känna på Kalmar men vi får avvakta lite med tanke på rådande pandemiläge.

Emelie Rosenqvist är osäker på en fortsättning, hur ser du på den situationen?

– Emelie är en FBC-spelare, jag ser inget annat än det. Emelie är en viktig spelare som vi förstås hoppas fortsätter hos oss, säger Klockare Bäck.

Så Ellefsen Fagerhøi är ingen rak ersättare till Rosenqvist?

– Nej, nej, det är en ren förstärkning i så fall, säger Patrik Klockare Bäck.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons