Annons

Färjestaden illa ute: ”Det är tufft”

Tolv-tretton spelare i truppen i dagsläget.
Tre månader kvar till division 1-premiären.
Färjestadens Goif är illa ute.
Fotboll • Publicerad 9 januari 2020
Färjestadens Johan Rosén skissar fortfarande på truppen inför division 1-säsongen som startar om tre månader.
Färjestadens Johan Rosén skissar fortfarande på truppen inför division 1-säsongen som startar om tre månader.Foto: Henrik Eriksson

Med cirka tre månader kvar till premiären i division 1 södra Götaland sliter Färjestadens Goif för att få ihop en trupp. Måltjuven Ofelia Medhammar har tagit klivet upp till elitettan och IFK Kalmar, Kajsa Jeansson och Simone Vernersson har flyttat, Elin Olofsson är inte heller tillgänglig 2020. Kajsa Klope försvann under säsongen 2019 och det är ett frågetecken för Lisa Malmströms medverkan.

Lägg till att tränaren Johan Rosén inte har kunnat räkna in något nyförvärv så här långt.

Annons

– Det är tufft, så är det. Vi är tolv-tretton spelare i truppen i dagsläget och vi har inte fått de nytillskott vi hade hoppats på. Division 1 är en tuff serie att spela i, spelarna lägger ner mycket tid, det är ingen ersättning och långa resor, säger tränaren Johan Rosén.

Rykten säger att ni ska dra er ur serien?

– Det kan jag dementera men med det sagt så har vi ett stort jobb framför oss. Jag vill gärna ha 18 utespelare och två målvakter i truppen och det är en väg dit. Planen är att lyfta upp spelare från u-gruppen, jag för också samtal med några spelare.

Vilka?

– Wilma Hejdenberg från IFK Kalmar F19, Elin Bälin som spelade i Kalmar i fjol, samt Matilda Persson från Glömminge-Algutsrum, säger Johan Rosén.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons