Annons

Ejdsell hjälte när Färjestad vann mot Skellefteå

Den första kvartsfinalen mellan Skellefteå och Färjestad såg ut att gå till förlängning.
Då slog Victor Ejdsell till, gjorde 2–1 till Färjestad efter 19.00 i den tredje perioden och gav Värmlandslaget ledningen i en serie som har alla förutsättningar att bli både lång och dramatisk.
Ishockey • Publicerad 1 april 2022
Färjestads Victor Ejdsell efter det avgörande målet i kvartsfinalen mot Skellefteå.
Färjestads Victor Ejdsell efter det avgörande målet i kvartsfinalen mot Skellefteå.Foto: Patrick Trägårdh/TT

– Jäkligt viktigt. Skönt, nu kan man släppa ner axlarna när vi har satt oss i en bra situation, säger Färjestadforwarden som var sist på segerpucken.

Men äran för målet vill han ge till lagkompisen Jacob De La Rose.

"Gör ett jäkla bra jobb"

Annons

Trots en vunnen tekning för Skellefteå i offensiv zon lyckades De La Rose vända det hela till en målchans för Färjestad.

– Målet är helt och hållet ”Dellas” förtjänst. Han gör ett jäkla bra jobb, spelar en mot tre men hade bestämt sig och slår sig loss. Jäkligt skönt med målet när det var så kort tid kvar, säger Ejdsell.

Äntligen var det slutspelshockey på riktigt igen. Med intensivt och tufft spel, känslor och dramatik.

Och, inte minst, högljudd publik på läktarna. Den har saknats de två senaste säsongerna.

En mållös förstaperiod dominerades klart av Skellefteå. I serien vann Västerbottenslaget samtliga fyra möten lagen emellan, klart dessutom. Men det var då, det.

Nu handlar det om slutspel och ett ”nytt” Färjestad som under Tomas Mitell vaknat till på allvar.

– Sedan Mitell kom har vi skruvat upp det lite. Vi har bra intensitet nu men kan fortfarande komma upp ett snäpp till, framför allt ta färre utvisningar, säger Victor Ejdsell, som fick se Skellefteå ta hand om initiativet i den första perioden.

Men klockan stod på 4.49 i den andra perioden innan hemmanollan spräcktes. I numerärt överläge snappade Filip Sandberg upp pucken nere vid kortsargen. Oattackerad kunde han ta sig in framför målet där han sprätte upp pucken i det närmaste krysset bakom Färjestads målvakt Dominik Furch.

Färjestad studsade tillbaka omgående och tog över mellanperioden. Med en mäktig forechecking och tunga, långa anfall bosatte sig Karlstadlaget i offensiv zon och efter 7.47 stod det 1–1. Joakim Nygård höll sig framme på en målvaktsretur och kunde kvittera.

"Riktigt surt"

Kraftmätningen fortsatte i den tredje perioden. Inget lag förmådde ta greppet om matchen på allvar, samtidigt som Färjestad effektivt tog hand om Skellefteås succéspelare Linus Karlsson.

Annons

– Jag tror inte jag fått så mycket tacklingar på hela säsongen som jag fått i den här matchen. Riktigt surt att vi förlorar såklart. Riktigt tråkigt. Men de måste vinna fyra matcher, säger Skellefteås främste målskytt och ser fram emot nästa kraftmätning lagen emellan som är på söndag i Karlstad.

Det gör Tomas Mitell också:

– Tufft att komma hit, vi har haft svårt för dem i serien så vi är väldigt nöjda med segern. Laget visar att vi kan stå upp och spela jämnt med Skellefteå här uppe. Ny match på söndag, säger Färjestadstränaren.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons