Färjestad pressat – tappade 2–0 till ny förlust

Örebro vände och vann rivalmötet med Färjestad efter 3–2 i Behrn arena.
Och det var nye lagkaptenen Rodrigo Abols som visade vägen i den fullsatta och kokande hockeyborgen.
Ishockey • Publicerad 6 november 2021
Färjestads tränare Johan Pennerborn. Arkivbild.
Färjestads tränare Johan Pennerborn. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

På lördagskvällen kom Örebros sjätte raka SHL-seger –och åttonde vinsten i följd hemma i Behrn arena.

Matchen som har derbykaraktär, då det är en dryg timmes bilresa mellan Örebro och Karlstad, började adrenalinstint och i ett högt och intensivt tempo samtidigt som utvisningarna duggade tätt.

Redan efter två minuter skyfflade gästernas Gustav Rydahl in första målet på en retur i spel fyra mot tre. En drömstart för Färjestad som inte hade gjort mål i powerplay på sju matcher.

Och efter en dryg kvart utökade Daniel Viksten gästernas ledning till 2–0 på straff. Viksten satte sitt åttonde mål för säsongen mellan benen på Jhonas Enroth – iskallt av forwarden som spelade fyra år i Örebro och bytte till Färjestad 2018.

– Vi hade inte den bästa starten och vi visste att de skulle kom ut hårt efter deras förluster. Men sen blir det bara bättre och bättre från vår sida, säger Rodrigo Abols.

Två mål av Abols

Och det var den lettiske stjärncentern själv som klev fram och gjorde två snabba klassmål förbi förre Örebromålvaken Dominik Furch. Först hittade Abols rätt med 28 sekunder kvar av första perioden – ett kanonavslut i bortre krysset. Sen dröjde det 29 sekunder in i mittperioden innan han vände runt från förlängda mållinjen och satte sitt åttonde mål för säsongen.

TT: Rätt snygga mål.

– Ja, jag antar det. Men egentligen bryr jag mig inte så mycket. Det är väl roligt om de är snygga men det viktigaste är att det blir mål.

Abols som nyligen tog över kaptensrollen efter att Stefan Warg under uppmärksammade formen lämnat klubb för Djurgården passade också på att hylla publiken:

– Våra fans är verkligen fantastiska, dom pushar oss hela tiden så att vi tar tre poäng.

– Ja, jag tycker att vi har Sverige bästa fans. Det är otroligt roligt att spela hockey när det här så här, jag gillar verkligen sådana här matcher.

Och ljudnivån blev nästan öronbedövande när Örebros hårdskjutande back Nick Ebert dundrade in avgörande 3–2 från svår vinkel, när elva minuter återstod av ordinarie tid.

Pennerborn pressad

I storsatsande Färjestad tilltar krisen. Karlstadlaget är uppe i fem raka förluster och har bara två segrar på de nio senaste matcherna.