Annons

FA:s chef avgår efter rasistiska uttalanden

Fotboll • Publicerad 10 november 2020
Greg Clarke, ordförande för engelska fotbollsförbundet FA, avgår efter en rad rasistiska uttalanden. Arkivbild.
Greg Clarke, ordförande för engelska fotbollsförbundet FA, avgår efter en rad rasistiska uttalanden. Arkivbild.Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Det engelska fotbollsförbundets ordförande Greg Clarke avgår, skriver The Athletic.

Clarke avgår efter att det framkommit att han gjort ett antal rasistiska uttalanden. Han ska bland annat ha benämnt svarta och asiatiska spelare som "färgade".

Annons

Flera av dessa uttalanden skedde när Clarke inför representanter från den brittiska regeringen skulle prata om den hårt kritiserade planen "Project Big Picture".

"Mina oacceptabla ord inför regeringen var dåliga för vår idrott och de som utövar, arbetar med eller tittar på den. Detta har gjort att jag väljer att gå vidare" skriver Clarke i ett uttalande på FA:s hemsida.

"Jag är oerhört ledsen över att jag sårat de olika grupper inom idrotten som jag och andra jobbat hårt för att inkludera."

Enligt The Athletic sade han även att "sydasiater är mer benägna att arbeta inom förbundets it-avdelning än afro-karibier" och att de etniska grupperna har "olika mål i karriären". Han ska även ha sagt att homosexualitet är ett "val av livsstil".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons