Kulusevski målskytt när Aston Villa besegrades

Dejan Kulusevski blev målskytt igen när Tottenham slog Aston Villa med 4–0.
Samtidigt utökar Everton avståndet till Burnley i striden kring nedflyttningsstrecket i Premier League, efter seger mot Manchester United med 1–0.
Chelsea krossade även Southampton med hela 6–0.
Fotboll • Publicerad 9 april 2022
Dejan Kulusevski firas av lagkamrater efter målet mot Aston Villa.
Dejan Kulusevski firas av lagkamrater efter målet mot Aston Villa.Foto: Barrington Coombs/AP/TT

Kulusevski var med i Tottenhams startelva, där han börjar cementera sig fast. I mötet med Aston Villa prickade den 21-årige svensken in sitt tredje Premier League-mål för klubben som han är utlånad till från Juventus.

Målet kom strax efter att andra halvlek dragit igång. Då hade Tottenham redan ledningen efter att Heung-min Son gett laget ledningen efter blott tre minuter spel.

Kulusevski ordnande på egen hand målet som innebar 2–0 efter att ha fått tag på bollen i utkanten av straffområdet och sedan med ett lågt skott till höger satt den i nätet utom räckhåll för målvakten Emiliano Martinez.

Heung-min Son gjorde sedan 3–0. Han noterades även för 4–0 – ett mål som spelades fram av ingen annan än just Kulusevski, innan han byttes ut i den 84:e minuten.

Tottenham ligger fyra i Premier League-tabellen, tre poäng framför Arsenal som nu är på femte plats och utanför en CL-kvalificerande plats, medan Aston Villa ligger tolva.

Everton vann måstematchen

I mötet mellan Burnley och Everton kom matchens enda mål i den 27:e minuten och gjordes av Evertons Anthony Gordon.

Everton har fyra poäng ner till 18:e platsen men Burnley, som innehar platsen, har en match mindre spelad.

I Manchester United var svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf med i startelvan efter att ha varit bänkad i två matcher. Han gjorde ett inhopp på sju minuter i matchen mot Tottenham och mot Leicester satt han bänkad under hela matchen.

Anthony Elanga blev inbytt i den 64:e minuten.

Manchester United ligger på en sjundeplats i tabellen, på samma poäng som West Ham.

Chelseas kross

Under eftermiddagen åkte Southampton, på hemmaplan mot Chelsea, på en storförlust: 0–6. Mendy i gästernas mål var felfri i de enstaka skotten på mål som Southampton fick till – medan Chelsea fick utrymme att skörda mål framåt.

Trots flera rejäla räddningar av Fraser Forster hade man redan i halvtid skapat en 4–0-ledning och med två mål till i andra var målkalaset fullbordat. Tvåmålsskyttar blev Mason Mount och Timo Werner.

Chelsea ligger på tredje plats i tabellen, elva och tio poäng bakom Manchester City respektive Liverpool, och fem poäng framför Tottenham.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.