Annons

Eriksson tillbaka i Chelseakross

Efter flera matcher på bänken var Magdalena Eriksson tillbaka i Chelseas startelva i ligacupsemifinalen mot West Ham.
Då blev det storseger för Chelsea som mosade West Ham på bortaplan och vann med 7–0.
Fotboll • Publicerad 9 februari 2023
Magdalena Eriksson.
Magdalena Eriksson.Foto: Jessica Gow/TT

Sam Kerr gjorde fyra av målen.

Magdalena Eriksson har länge varit en av Chelseas nyckelspelare, men med utgående kontrakt i sommar har hon plötsligt fått snålt med speltid.

Annons

I ligacupsemifinalen spelade hon dock från start – ett glädjebesked för förbundskaptenen Peter Gerhardsson med tanke på VM i Australien och Nya Zeeland i sommar.

Chelsea tog snabbt greppet om en finalplats mot Arsenal den 5 mars. Sam Kerr gjorde 1–0 redan i tredje minuten och Fran Kirby ökade på till 2–0 efter tio minuter.

Sedan rullade målen in med jämna mellanrum. Det stod 4–0 i paus sedan Kerr fullbordat sitt hattrick och i den 60:e stod hon som fyramålsskytt.

Chelsea är i Ligacupsemifinal för fjärde året i rad, vann både 2020 och 2021, men jagar revansch för fjolårets finalförlust mot Manchester City.

Johanna Rytting-Kaneryd fick återigen börja på bänken, men byttes in i 61:a minuten för Chelsea medan Zecira Musovic, som vaktade målet i ligan i helgen, nu ställdes åt sidan till förmån för tyskan Ann-Katrin Berger.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons