Annons

Ericsson tvingades bryta Indycartävlingen

Marcus Ericsson var på väg mot pallen när olyckan var framme på stadsbanan i Long Beach i Kalifornien.
"Den där sved", skriver svensken på Twitter.
Motorsport • Publicerad 11 april 2022
Marcus Ericsson tabbade sig och fick bryta.
Marcus Ericsson tabbade sig och fick bryta.Foto: Ashley Landis/AP/TT

Det såg ut som att Marcus Ericsson skulle få stå på pallen i Grand Prix Long Beach – men en olycklig spinn, påkörning och sedermera punktering tvingade svensken att bryta den tredje deltävlingen av mästerskapet i Indycar.

"Ett misstag från min sida satte stopp för vår dag", skriver Ericsson på Twitter och ber alla i laget om ursäkt.

Annons

Marcus Ericsson, för stallet Chip Ganassi Racing, låg på en femteplats totalt efter de två inledande tävlingarna av Indycar-säsongen efter att ha blivit trea i Texas i mars.

"Var en raket"

Med färre än 20 av de 85 varven kvar på banan i Long Beach, Kalifornien, låg han på en tredjeplats efter att ha legat långt fram i stora delar av loppet. Men då var olyckan framme.

"Bilen var en raket. Det känns fruktansvärt just nu men jag kommer tillbaka starkare, jag lovar", skriver svensken.

Ericsson, på hyfsat kalla däck efter det att loppet pausats, drog runt ett varv i en kurva och kolliderade sedan lätt med en motståndare. Punkteringen var ett faktum direkt och Ericsson tvingades dra sig ur. Han kunde enkelt köra av banan.

Slitna däck

Segrare i Kalifornien blev Josef Newgarden, Team Penske, och tvåa bakom honom blev Romain Grosjean, Andretti Autosport.

Den andre Indycar-svensken, Felix Rosenqvist för Arrow McLaren SP, blev elva.

"Jag hade en riktigt jobbig första stint, och det kostade oss hela det här loppet", säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Vi hade alldeles för högt däckslitage och greppet försvann totalt. Dessutom passade (Alexander) Rossi på att köra på mig när han skulle förbi, vilket gjorde att jag tappade tre platser till."

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons