Annons

Ericsson osannolik etta i Nashville

En krock och en sistaplats hindrade inte Marcus Ericsson. Svensken tog i Nashville sitt livs andra Indycar-seger.
Bilsport • Publicerad 9 augusti 2021
Marcus Ericsson, här i Detroit tidigare i år, vann Nashvilles Indycar-lopp.
Marcus Ericsson, här i Detroit tidigare i år, vann Nashvilles Indycar-lopp.Foto: Paul Sancya/AP/TT

Marcus Ericsson hade misslyckats i kvalet och försökte från 18:e startplats ta sig framåt i Nashvilles stadslopp. Då, på det fjärde varvet, körde han in i Sébastien Bourdais bil, flög upp i luften och var nära att behöva bryta loppet.

Efter depåstopp, och straff för att inte ha undvikit olyckan, låg han på det 17:e varvet sist av alla kvarvarande förare, men tack vare smart körning och flera andra krascher och återstarter ledde han plötsligt, halvvägs in i tävlingen.

Annons

Och den ledningen släppte Ericsson inte. I mål efter 80 varv var han endast 1,5 sekunder före tvåan Scott Dixon, lagkamraten i Chip Ganassi Racing.

– Det är helt ofattbart. Det visar att vad som helst kan hända i Indycar. Man ska aldrig ge upp, har man ett bra team och en bra bil kan man ändå vinna, säger han till NBC Sports.

Segern är Ericssons andra i serien, och kommer bara två månader efter den första, då i Detroit. Kanske kan den nya segern hjälpa honom att säkra ett nytt kontrakt med sitt stall.

– Vi jobbar på det, men inget är klart. Jag hoppas få fortsätta, sade han till NBC före loppet.

Efter de två vinsterna ligger Ericsson femma i sammandraget. Spanjoren Àlex Palou, sjua i Nashville, leder före Scott Dixon.

Felix Rosenqvist slutade åtta i Nashville och ligger på 23:e plats i sammandraget.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons