Annons

England vidare i VM efter straffrysare: "Otroligt"

Straffar fick avgöra åttondelsfinalen i fotbolls-VM mellan England och Nigeria.
Det sedan matchen slutat 0–0 efter full tid och förlängning där England fick storstjärnan Lauren James utvisad.
England tog sig samman, vann straffläggningen med 4–2 och är vidare till kvartsfinal.
Fotboll • Publicerad 7 augusti 2023
Chloe Kelly, till vänster, sköt England till kvartsfinal.
Chloe Kelly, till vänster, sköt England till kvartsfinal.Foto: Tertius Pickard/AP/TT

Den regerande Europamästaren England var pressat matchen igenom där Nigeria skapade matchens två hetaste målchanser genom dubbla ramträffar.

Inte blev det enklare när storstjärnan Lauren James tappade huvudet. I matchens slutskede stämplade Chelseastjärnan Nigerias Michelle Alozie i ryggen och fick rött kort efter videogranskning.

Annons

– Hon är ung. Det här ett ögonblick och hon vill inte skada någon. Hon kommer lära av det, säger Englands förbundskapten Sarina Wiegman enligt The Independent.

"Hade de bästa chanserna"

Men Nigeria lyckades inte omvandla sitt numerära överläge till mål i förlängningen och matchen fick i stället avgöras på straffar.

– Jag är så stolt över dem, att spela som de gjorde i kväll. Vi hade chansen att gå vidare, tyvärr lyckades vi inte ta vara på den. Vi hade de bästa chanserna, vi träffade ribban två gånger. När det går till straffar kan vem som helst vinna, säger Nigerias förbundskapten Randy Waldrum enligt AFP.

Där hade England ett hemligt vapen.

Chloe Kelly, som byttes in i den 88:e minuten, har nämligen en vana att kliva fram när det gäller.

Inhopparen avgjorde – igen

I fjol avgjorde hon avgjorde EM-finalen mot Tyskland i förlängning med sitt 2–1-mål.

Nu fick Kelly chansen att skjuta England till kvartsfinal efter att Nigeria missat sina två inledande straffar.

Som väntat gjorde hon inget misstag. Kelly dundrade in bollen och saken var klar: England spelar kvartsfinal. Där väntar segraren i mötet mellan Colombia och Jamaica.

– Det är otroligt. Trots att alla motgångar har vi visat vad vi är kapabla till. Vi gräver djupt som grupp och vi tror på vår förmåga. Det här laget är speciellt. Vi fortsätter framåt, mer kommer att komma från det här laget, säger Kelly.

– Jag vet inte min puls men jag vet att jag åldrats tio år, säger Wiegman.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons