Annons

En hel natt i buss för Kalmar HC: ”Sömnen efter en vardagsmatch är inte perfekt”

Ingen hotellnatt i Hudiksvall.
I stället en natt på bussen.
– Inget konstigt i det, säger Viktor Tuurala.
Ishockey • Publicerad 5 april 2023
Ingen tid att spilla. Kalmar HC åkte hem direkt efter matchen mot Hudiksvall. En sträcka på över 70 mil.
Ingen tid att spilla. Kalmar HC åkte hem direkt efter matchen mot Hudiksvall. En sträcka på över 70 mil.Foto: Karl Edgren

Kalmar HC valde att ta bussen från Hudiksvall till Kalmar redan efter matchen. Under tidiga onsdagsmorgonen var de framme i Kalmar och körde bara ett frivilligt ispass under dagen.

– Vi ville komma hem och sömnen efter en vardagsmatch är inte alltid perfekt ändå. Då tyckte vi att det var bättre att komma hem än att ta ännu en dag för att åka buss, säger Viktor Tuurala och utvecklar:

Annons

– Vi hade inte en tanke på något annat alternativ. Vi tyckte att det här var det vettigaste. Vi har haft många nätter på en buss i hockeykarriärerna.

Kvalserien till Hockeyallsvenskan

Kalmar HC–Piteå HC

När: Torsdag, 19.00.

Var: Hatstore Arena.

Läget i laget: Senast saknades Sebastian Kauppila, Robin Dahlstedt, Carl Sjöberg, Kevin Hansson, Linus Dahlstedt, Jakob Stöffling och Viktor Fridolfsson.

Följ direktrapporteringen på barometern.se.

Kalmar HC tog en stark 5–2-seger borta mot Hudiksvall och studsade tillbaka efter en tung derbyförlust mot Nybro. Nu väntar en hemmamatch mot Piteå. En match där KHC kliver in som tydliga favoriter.

– Vad andra tycker och tänker lägger vi inte fokus på. Vi tycker att vi är ett jäkligt bra hockeylag. Det är inte första gången som vi har ett tätt matchande. Men givetvis måste vi sträva efter att nå så högt i vår prestation som möjligt. Det spelar ingen roll var, hur eller var karlavagnen står i relation med målen. Vi ska upp i prestation och göra vårt bästa, säger Viktor Tuurala.

Vilka delar är du nöjd med hittills under kvalserien?

– Det är svårt och säga eftersom jag kanske inte har haft det perspektivet att summera någonting redan nu. Jag är inte redo för att summera. Vi pratar bara om dag till dag och jag är inte alls på den mentala platsen där jag kan summera något. Vi tar en dag i taget. Det låter jätteklyschigt, jag vet.

Om vi bara ska se till matchen mot Hudiksvall då?

– Vi hade en helt annan attackmentalitet, det är nummer ett. Vi skulle attackera och vinna puckar, för att sedan skapa bra saker därifrån.

Några delar du var mindre nöjd med?

– Ja, det finns alltid lite saker man känner att i vissa moment av matchen vi hade kunnat göra bättre.

Något som går att säga?

Annons

– Det tänker jag inte göra, haha.

Victor LaagSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons