Annons

Elanga hoppas få starta – "Känner mig vass"

Anthony Elanga bockade av det första landslagsmålet i och med 1–2-reduceringen mot Norge.
Nästa steg?
Varför inte en startplats mot Serbien när Nations League fortsätter på torsdag?
Fotboll • Publicerad 7 juni 2022
Anthony Elanga i duell med Hjalmar Ekdal under landslagets träning på Friends arena.
Anthony Elanga i duell med Hjalmar Ekdal under landslagets träning på Friends arena.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Elanga, 20, firade målet med fansen och sedan med familjen som var på plats på Friends arena i söndags.

– De var väldigt glada. Det är en dröm att få göra mål för det svenska landslaget och jag misstänker att det kommer fler mål, säger han till TT.

Annons

Med Dejan Kulusevski på läktaren efter varningar mot Slovenien och Norge öppnar sig en god möjlighet för den unge anfallsstjärnan. En plats på kanten i förbundskaptenen Janne Anderssons 4–3–3-formation passar Elanga utmärkt.

Det är troligt att Elanga får chansen från start. I synnerhet nu när han är kvitt sjukdomsbesvären (missade mötet med Slovenien) och har pigga ben efter inhoppet mot Norge.

"Väldigt redo"

– Nu känner jag mig så vass och väldigt redo för Serbien. Det är en viktig match. Vi behöver en vinst. Jag är säker på att vi kommer att kunna stå för en bra prestation, säger han.

Likt de flesta andra i truppen är han inne på att landslaget måste få tid på sig att bli bekvämt med det delvis nya sättet att spela.

– Jag tror att folk måste ha tålamod med den här spelstilen. Det fungerar inte direkt, vi måste spela mer i den här formationen. Jag tror att spelstilen är bra. Det är bara att fortsätta att jobba på.

Efter Serbien väntar returmötet med Norge på söndag. Först då är den 14 dagar långa Nations League-samlingen över, finalen på en lång säsong. Men Elanga får inte mycket till semester, bara några få veckor.

Jobba under ny tränare

Erik ten Hag, Manchester Uniteds nye tränare, vill samla sina spelare tidigt för att dra igång försäsongsträningen. Elanga hade stort förtroende hos företrädaren Ralf Rangnick men ser fram emot att utvecklas som spelare under nederländaren ten Hag.

– Vi får se vad Erik tänker. Personligen vill jag bara fortsätta att prestera, jobba hårt på träningarna. Man kan se vad Erik har gjort i Ajax. De spelar fin fotboll. Han hjälper många unga spelare och jag är redo och taggad inför att jobba med honom. Jag har inte hört något om när vi samlas, men jag är en person som är beredd att jobba hårt och jag är redo, säger han.

Under genombrottssäsongen i United spelade han 21 matcher i Premier League och är tacksam för det stöd han fick av några etablerade spelare.

– (Nemanja) Matic och (Paul) Pogba har hjälpt mig väldigt mycket. Han är som en storebror till mig. Det är synd att båda lämnar, men sådan är fotbollen. Alla har varit bra mot mig, Victor (Nilsson Lindelöf) både här i landslaget och i klubblaget. Jag kan inte bara välja en.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons