Annons

Ekström redo för sitt första USM: ”Känns jättekul”

I helgen avgörs ungdoms-SM i simning i Umeå.
USM-debutanten Ida Ekström försvarar Oskarshamns simsällskaps färger.
Simning • Publicerad 5 december 2019
Ida Ekström och tränaren Åsa Almquist åker till Umeå i helgen för att delta i ungdoms-SM.
Ida Ekström och tränaren Åsa Almquist åker till Umeå i helgen för att delta i ungdoms-SM.Foto: Johnny Larsson

Oskarshamns simsällskap har en stark tradition att ha med simmare när ungdoms-SM avgörs. Den här vintern är inget undantag. Ida Ekström, 14 år, har kvalificerat sig till 800 meter frisim.

– Vi har jättemånga duktiga simmare som var nära att kvalificera sig. Vissa får tävla mot dem ett år äldre och då är det riktigt tufft. Men i sommar tror jag vi kan ha ett stort gäng när det är dags för ungdoms-SM, säger Åsa Almquist, tränare i Oskarshamns simsällskap.

Annons

Ida Ekström har kvalat in som nummer 14 på 800 meter frisim och ser fram emot simäventyret.

– Det ska bli jättekul. Jag har haft ungdoms-SM som mål länge. Framför allt hoppas jag att kunna slå personligt rekord, säger Ida som tycker formen känns bra.

– Formen känns bra, men det börjar bli nervöst, men självklart ska det bli kul också.

Åsa Almquist är övertygat om att Ida kommer göra ett bra mästerskap.

– Hon är grym och kommer simma fantastiskt. Jag tror hon kan ta ett par placeringar och skulle hon komma topp tio är det fantastiskt. Hon har sänkt sitt personbästa oerhört mycket under hösten och förhoppningsvis kan hon göra det igen och komma ner runt 9,30.

”Formen känns bra, men det börjar bli nervöst, men självklart ska det bli kul också” säger Ida Ekström inför debuten i ungdoms-SM.
”Formen känns bra, men det börjar bli nervöst, men självklart ska det bli kul också” säger Ida Ekström inför debuten i ungdoms-SM.
Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons