Annons

Ekdal vill att Ibrahimovic får Guldbollen

Landslagsmittfältaren Albin Ekdal tvekar inte.
För honom är det en icke-fråga vem som ska få Guldbollen – den årliga utmärkelsen till Sveriges bäste manlige fotbollsspelare.
Fotboll • Publicerad 12 november 2020
Zlatan Ibrahimovic ska ha Guldbollen i år. Det anser landslagsmittfältaren Albin Ekdal, här till höger om Ibrahimovic. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic ska ha Guldbollen i år. Det anser landslagsmittfältaren Albin Ekdal, här till höger om Ibrahimovic. Arkivbild.Foto: Marcus Ericsson/TT

Han som redan fått den elva gånger kommer upp i dussinet fullt om juryn går på Ekdals linje – Zlatan Ibrahimovic.

Ekdal har sin motivering klar:

Annons

– För att han öser in bollar, han har tagit Milan till toppen igen. Han är fortfarande en av världens hetaste spelare. Enligt mig är det senaste han gjort otroligt imponerande. Med tanke på hans ålder, med tanke på att han spelar i en stark liga, med tanke på att Milan innan han började leverera inte var det lag som vi känner Milan som.

– För mig är det inget snack, säger Ekdal.

Dejan Kulusevski, själv en kandidat efter årets succé i Serie A med först Parma och sedan Juventus, valde först att passa på frågan vem som ska få utmärkelsen.

Men sedan fyllde han i:

– Zlatan är antagligen favorit. Jag tror också att han vinner och han förtjänar den. Jag är framför allt imponerat av hur Zlatan har burit Milan. I mina ögon har han blivit mycket bättre och de unga spelarna spelar väldigt bra med honom. Det ska bli intressant att se hur bra de kan vara under hela året och vilken utveckling de kan ha.

Guldbollen delas ut den 24 november, men i år blir det ingen traditionell gala i Globen. I stället delas priset – och övriga utmärkelser – ut i en tv-sändning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons