Annons

Efter turerna – CL-vinnare klar för PSG

Fotboll • Publicerad 10 juni 2021
Georginio Wijnaldum, som i sommar ska spela EM med Nederländerna, lämnar Liverpool för Paris Saint-Germain. Arkivbild
Georginio Wijnaldum, som i sommar ska spela EM med Nederländerna, lämnar Liverpool för Paris Saint-Germain. ArkivbildFoto: Czarek Sokolowski/AP

Efter flera turer är det nu klart: Georginio Wijnaldum fortsätter karriären i Paris Saint-Germain. Det bekräftar den franska fotbollsklubben på sin webbplats.

Den nederländske mittfältaren, som just förbereder sig med landslaget inför det stundande EM-slutspelet, lämnar Liverpool efter fem år i den engelska klubben.

Annons

30-åringen hade sedan tidigare aviserat att han lämnar Liverpool när kontraktet löper ut den sista juni. Först sades han dock vara nära en övergång till Barcelona, som tränas av landsmannen Ronald Koeman.

Men valet föll alltså till slut på franska storklubben PSG, för vilken Wijnaldum har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till den 30 juni 2024.

Under åren i Liverpool vann Georginio Wijnaldum bland annat Champions League, 2019, och Premier League i fjol.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons