Annons

Efter tio år i KHL – Videll tillbaka i SHL

Ishockey • Publicerad 1 maj 2021
Linus Videll, till höger, senast han spelade i Sverige. Den gången var det AIK som gällde, nu är den rutinerade forwarden klar för Djurgården. Arkivbild.
Linus Videll, till höger, senast han spelade i Sverige. Den gången var det AIK som gällde, nu är den rutinerade forwarden klar för Djurgården. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Djurgården hockey fortsätter att presentera nyförvärv inför nästa SHL-säsong. Den senaste kommer med mängder av rutin.

35-årige forwarden Linus Videll lämnar KHL efter tio säsonger, 444 matcher och 285 gjorda poäng, för ett tvåårskontrakt med Djurgården.

Annons

"Vi är mycket glada att Linus valt att flytta hem till Stockholm och Djurgården trots erbjudande om fortsatt KHL-spel. Linus har under de senaste åtta åren varit en toppspelare i KHL", säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Videll var ungdomsspelare i Djurgården, men slog igenom på seniornivå i Södertälje. I den svenska högstaligan har han också representerat AIK och på 281 matcher i SHL/elitserien har han gjort 140 poäng.

Närmast kommer Linus Videll från spel i kazakiska Barys Nur-Sultan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons