Efter OS-beskedet – Raymonds tionde NHL-mål

Ishockey • Publicerad 2 december 2021
Detroits Lucas Raymond jublade efter sitt mål hemma mot nya NHL-laget Seattle.
Detroits Lucas Raymond jublade efter sitt mål hemma mot nya NHL-laget Seattle.Foto: Duane Burleson/AP/TT

Lucas Raymond fortsätter att imponera under sin debutsäsong i NHL-ishockeyn, detta efter Aftonbladets uppgifter att han inte finns med i Tre Kronors bruttotrupp till OS.

Hemma mot Seattle satte den 19-årige tidigare Frölundaforwarden sitt totalt tionde mål, varav det tredje på fyra matcher, när hans Detroit vann med 4–3 efter straffläggning.

Raymonds mål 6.30 in i tredje perioden betydde 3–2. Knappt åtta minuter senare kvitterade bortalagets Ryan Donato innan Detroits center Dylan Larkin och målvakt Thomas Greiss säkrade extrapoängen i straffläggningen efter en mållös förlängning.

I Vancouvers 6–2-seger borta mot Ottawa spelade Elias Pettersson fram till JT Millers avslutande mål i powerplay. Den svenske stjärncentern förblev däremot själv mållös.