Annons

Efter kraschen – Carlström redo för Snapphanerallyt

Gullaboföraren är med när den andra SM-tävlingen ska avgöras.
Under torsdagen kom beskedet att tävlingen sker utan publik.
– Folk kan ju lika väl vara ute i skogen och plocka svamp, säger Carlström.
Rally • Publicerad 15 augusti 2020
Joachim Carlström kraschade i Slottssprintern men klarade sig utan skador. Nu är han redo för Snapphanerallyt i Hässleholm. Arkivbild.
Joachim Carlström kraschade i Slottssprintern men klarade sig utan skador. Nu är han redo för Snapphanerallyt i Hässleholm. Arkivbild.Foto: Lasse Hansson

I Slottssprintern blev det en en våldsam krasch för Joachim Carlström. Då klarade Gullaboföraren sig utan skador när bilen fick sig en rejäl törn. Nu är Carlström redo för att under lördagen ta sig ann Snapphanerallyt.

– Bilen är lagad. Det har varit väldigt mycket jobb men vi är förberedda. Jag har kört lite här nu och det känns bra, säger Carlström och fortsätter:

Annons

– Vi ska köra på i vårt tempo. Det är tuffa förhållanden här i Hässleholm med 30 graders värme. Det tär mycket på bilen så det gäller att vara smart. Det blir att åka lite utefter hur de andra åker.

Nytt är att det blir sex sträckor istället för tolv och det var länge tal om att även publik skulle välkomnas till skogarna kring Hässleholms MK. Så blev det inte.

– Tyvärr blir det inte så. Det beskedet fick vi igår kväll. Det är lite surt faktiskt. Folk kan ju lika väl vara ute i skogen och plocka svamp. Det är fler folk på Ica. Men arrangörerna har gjort det jättebra.

Snapphanerallyt är den andra SM-tävlingen av fyra och Gullaboföraren ligger inför lördagen på en femteplats. Leder, i klassen 4 WD, gör Sandvikens Jari Liiten.

Hur ser du på dina chanser till en SM-medalj?

– Alla bara pratar om medaljer, jag skiter i de där medaljerna. Jag vill göra bra resultat mot mina motståndare och man vill alltid vinna. Samtidigt kan allt kan hända. Det räcker med att man får en punktering så är man körd och då kan man lika gärna åka hem. Men målet är såklart att vinna.

Daniel MarsfeldSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons