Annons

Efter drömmålet – nu väntar en rysare för Ingelsson

En volley på San Paolo-stadion i Neapel.
Svante Ingelsson kunde knappast valt en bättre plats för sitt första Serie A-mål.
– Nu vill jag bara spela ännu mer.
Kalmar • Publicerad 20 april 2018
Foto: Ciro Fusco

Efter snart tio månader i Udinese upplever nu 19-årige Svante Ingelsson från Kalmar sin bästa tid i Italien hittills.

I fyra av de fem senaste ligamatcherna har den offensive mittfältaren fått speltid. Mot ligatvåan Napoli i onsdags fick han förtroendet från start för tredje gången den här säsongen. Tio minuter in på andra halvlek slog han till med ett mål som skakade om toppstriden i Italien rejäl.

Annons

– Vi hade ett ganska bra tryck i säkert en minut. Det var ett skott i täck och jag backade ur boxen, berättar Svante Ingelsson.

Bollen gick ut till Francesco Zampano på högerkanten som slog ett lågt inlägg. Då avancerade Ingelsson framåt igen.

– Jag hann in före deras spelare och tänkte inte så mycket utan var där och fick bra träff.

Efteråt blev det ett rejält kramkalas.

– Då var vi bara glada att vi tagit ledningen. Sedan är det tråkigt att vi förlorade matchen. Vi släppte in två hörnmål vilket förstörde mycket, säger Svante Ingelsson.

Napoli vände 1–2 till 4–2 och för Udinese var det tio raka förluster och laget har rasat ner till 14:e plats i tabellen. Senaste segern kom i januari och nu är det bara fem poäng ner till Crotone som ligger under nedflyttningsstrecket. Lagen möts i helgen.

– I matchen mot Napoli kände vi ändå att vi är tillbaka mot det spel vi haft tidigare och vill ha. Vi har en positiv känsla nu inför matchen på söndag.

Laget tränade på fredagseftermiddagen och efter fullträffen och 90 minuter senast hoppas Svante Ingelsson på en ny chans från start

– Vi har fem otroligt viktiga matcher kvar. Jag vill bara spela så mycket jag får och känner att allt är väldigt lärorikt för mig, säger Svante Ingelsson.

Tidigare har Svante Ingelsson gjort både mål och assist mot Perugia i en cupmatch förra året.

– Det är såklart alltid viktigt att göra mål och poäng. Nu har jag gjort mitt första mål i Serie A. Jag är väldigt nöjd hittills med den speltid jag fått, vågade inte tro på något sådant här inför säsongen.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons