Annons

Efter dödsskjutningen – tyst minut i allsvenskan

Fotboll • Publicerad 2 juli 2021
En tyst minut kommer att hållas inför alla allsvenska matcher i omgång nio. Arkivbild.
En tyst minut kommer att hållas inför alla allsvenska matcher i omgång nio. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Larmet kom in till polisen sent på onsdagskvällen. Kort därefter stod det klart att en polis skadats allvarligt och en liten stund senare att mannen avlidit.

Dödsskjutningen i Göteborg kommer nu att vara en del av helgens allsvenska återstart, skriver Svensk elitfotboll på sin webbplats.

Annons

En tyst minut kommer att hållas inför matcherna i den nionde omgången och klubbarna ska också spela med sorgband om det är möjligt.

"Polisen jobbar varje dag för att göra samhället säkrare och tryggare för oss alla. Att rikta det dödliga våldet mot polisen är ett angrepp på hela vårt samhälle. Våra tankar är med den drabbades familj, anhöriga och kollegor", skriver Svensk elitfotboll.

Herrallsvenskans nionde omgång inleds med IFK Norrköping-Malmö FF klockan 15.00 på lördagen och följs sedan av Degerfors-Östersund klockan 17.30. Fyra matcher spelas på söndag och två på måndag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons