Dubbla nickmål tog Häcken till semifinal

Häcken blev sista lag till semifinal i svenska cupen efter 3–1-seger över Vittsjö.
Hisingslaget blev näst bästa gruppetta och får hemmaplansfördel i semifinalen.
– Vår bästa match för säsongen, säger Anna Anvegård, som nickade in 2–0-målet, till C More.
Fotboll • Publicerad 12 mars 2023
Anna Anvegård nickade till för Häcken när laget tog sig till semifinal i Svenska cupen. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Hammarby, Häcken, Kristianstad – alla fullpoängare – och Piteå blir de fyra semifinallagen och lottningen sker på måndagen.

Hammarby och Häcken blev bästa gruppettor och får spela i var sin semifinal, som spelas den 18-19 mars, på hemmaplan.

Häcken gick till final i cupen i fjol, men föll mot Rosengård. Nu är det läge för revansch.

– Det är absolut det vi siktar på, säger Anvegård.

Häcken rivstartade då Stine Larsen nickade in ledningsmålet redan i tredje minuten.

Hemmalaget dominerade och Anvegård kunde nicka in 2–0 precis före paus.

Linda Sällström reducerade i inledningen av andra halvlek men talangfulla Rosa Kafaji fastställde 3–1 bara tre minuter efter reduceringen.

Piteå säkrade avancemang genom att spela 2–2 mot Djurgården.

Laget gick upp i 2–0-ledning efter mål av Maja Green och Tuva Skoog, men Ebba Hed och Lova Lundin såg till att Djurgården kryssade. Stockholmslaget hade behövt vinna för att ta hem gruppen.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.