Annons

Drygt 2 000 förare i GGN – bara en smittad

Enduro • Publicerad 3 november 2020
Starten i Gotland grand national förra helgen.
Starten i Gotland grand national förra helgen.Foto: Sören Andersson/TT

Drygt 2 000 körde enduroloppet Gotland grand national förra helgen. Tio dygn senare börjar man andas ut på Gotland. Det finns bara ett enda coronafall kopplat till loppet.

– Vi har ett fall här, men det är lite tidigt att veta exakt om det finns fler. Men vi har inte fått någon återkoppling från någon annan region om corona som kommer från GGN, säger Maria Amér, smittskyddsläkare vid region Gotland, till SVT.

Annons

Amér tycker att GGN och arrangören Nordic Sport & Event klarat av tävlingen på ett smittsäkert sätt.

– Det var ett genomtänkt arrangemang med stort engagemang från de ansvariga att tävlingen skulle genomföras på ett smittsäkert sätt. På kvällen var det folk från regionen ute på stan med väktare och folk från tillsynsenheten. Och de bedömde det som att man överlag efterlevde de råd och restriktioner som föreligger. Allt verkar har genomförts enligt planen, säger hon.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons