Annons

Drömvärvningen

Signed, sealed, delivered, he's yours.Rasmus Johansson spelar i Vikings i höst.– Jag skriver på ett tvåårskontrakt i helgen, säger Johansson.
Publicerad 24 maj 2017
Foto: Marcus Palmgren
Foto: Marcus Palmgren

Det är klart, han har bestämt sig. Rasmus Johansson kommer tillbaka till moderklubben i höst efter fem säsonger på andra ställen. I helgen kritar 26-åringen på ett kontrakt över två år med Nybro Vikings som därmed får in en riktigt vass förstärkning.

– Det ska bli jäkligt kul att komma hem igen, men jag tänker inte lägga mig och dö. Jag hoppas att jag kan ta föreningen framåt med den erfarenhet jag fått efter de här åren och driva gruppen att nå en nivå till, säger Rasmus Johansson.

Annons

Har det löst sig med allt utanför rinken också, med jobb och annat?

– Nej, men det ska säkert gå vägen. Det är klart att det hade varit skönt om det hade varit klart nu också, men det är ett par månader kvar också.

Johansson var med och tog upp Troja/Ljungby till allsvenskan i april och har haft samtal efter säsongen om en fortsättning. Men nu blir det Nybro fullt ut.

– Det kändes avlägset redan innan vi gick upp, det går inte att jobba så mycket när man spelar i allsvenskan och man har kommit upp lite till åren. Men det är klart att man kanske tänkt annorlunda om man fått ett erbjudande om att vara kvar.

Ingen besvikelse?

– Nej, faktiskt inte. Jag var i en liknande situation i Tingsryd och då var det värre eftersom jag ställt in mig på det och blivit lovad en fortsättning. Den här gången tänkte jag mer på Nybro än på Troja. Nä, nu ser jag fram emot att spela i Vikings, det ska bli jäkligt roligt, säger Rasmus Johansson.

Backsidan ser plötsligt väldigt intressant ut. Två backplatser till finns och Vikings hoppas att Linus Olsson bestämmer sig för att fortsätta i föreningen och tar en av dem.

– Vi får se hur det blir, säger tränaren Andreas Holfelt som också håller låg profil om Johansson så länge han inte har kontraktet påskrivet och klart framför sig.

– Inget är klart förrän det finns en påskrift. Men det är klart att vi hoppas kunna lösa det. Men efter den här våren är jag mer luttrad än någonsin, säger Andreas Holfelt.

Avslöjandet i Sporten torsdagen 18 maj.
Avslöjandet i Sporten torsdagen 18 maj.
Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons