Annons

Drömstart för KHC: ”Vi har lag för att ta nästa kliv”

Premiär i Vårettan.
Då gick KHC på knock.
– Jag tycker att vi har en riktigt bra chans att gå bakvägen.
KALMAR • Publicerad 28 december 2018 • Uppdaterad 29 december 2018
Kim Runermark och hans lagkamrater firar efter Kenny Bradfords mål i slutminuterna.
Kim Runermark och hans lagkamrater firar efter Kenny Bradfords mål i slutminuterna.Foto: Jesper Hallberg

Kalmar HC kom ut taggat från start i Vårettans premiär. Jarkko Oikarinen gav laget ledningen efter 37 sekunder, innan Mörrum kom tillbaka och påpassligt kvitterade genom Khalid Ibrahim.

Men det var Kim Runermark som fick den första periodens sista ord när han skickade in 2–1 via en Mörrumsspelare. I andra perioden upprepade sig proceduren och KHC gjorde 3–1 efter knappt en minut spel.

Annons

Därefter kom målet som etsat sig fast på näthinnan. En hårt arbetande Runermark checkade fast Mörrums Martin Fransson och förre KHC-spelaren Anton Kellman passade pucken rätt upp i gapet. Runermark gjorde inget misstag ensam med Tim Hultstrand.

– Det måste jag ge mig själv, vilken fart jag hade i boxplay. När jag väl får upp farten med den här kroppen är det svårt att stoppa den, haha. Jag tror det var Kellman som passade upp pucken, han har väl glömt att han bytt lag kanske… Sedan fick jag en felträff, säger Kim Runermark med ett snett leende.

Kalmar HC gjorde sedan ytterligare två mål, det sista av nygamle backen Kenny Bradford.

Hans första mål den här säsongen.

– Det är skönt att vara tillbaka i Kalmar igen. De första tre matcherna före jul var som försäsong för mig, nu känner jag mig ganska bra. Jag är på väg att komma i form, säger Bradford.

Berätta om målet.

– Det var en bra passning upp mellan deras forwards och jag dunkade på direkt. Den gick in högt på målvaktens stötsida. Skönt att få göra första målet.

Ovan nämnda Runermark fick assistpoäng på sista målet och noterades därmed för två mål ett en assist.

– Det är självklart viktigt att poängen trillar in, annars skulle jag stå här och ljuga. Samtidigt har vi kommit in i en bra period och Andreas Henriksson gjorde en riktigt bra match igen. Men så länge vi vinner, klyschigt, men då spelar det ingen roll vem som gör poängen, säger Runermark.

Drömstart på den här serien?

– Verkligen. Det blir väl vi, Nybro och Dalen som gör upp om det här. Jag tycker att vi har en riktigt bra chans att gå bakvägen och det är givetvis målsättningen. Vi är inte här för att hålla oss kvar bara, vi har lag för att ta nästa kliv också.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons