Anthony Elanga stod för ett riktigt drömmål i sin debut i U21-landslaget.
Anthony Elanga stod för ett riktigt drömmål i sin debut i U21-landslaget.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

13 minuter.

Mer tid än så behövde supertalangen Anthony Elanga inte innan han presenterade sig på allvar i U21-landslaget.

I träningsmatchen mot Finland väggade sig debutanten Elanga in i straffområdet och avlossade ett skruvat högerskott som satt där det skulle, rakt upp i krysset.

– Det var en bra match, en bra halvlek från mig och mina grabbar. Det var ett najs mål, en bra kombination med Rami (Hajal, mittfältare), säger Elanga, som till vardags spelar i Manchester United, till C More.

Målet betydde 2–0 till Sverige, och blev också slutresultatet. Redan efter fem minuter tog Sverige ledningen då den finländske backen Robin Tihi, som har svenskt pass, knoppade bollen i eget nät.

U21-landslagets nye förbundskapten Poya Asbaghi var nöjd med sitt manskap.

– Vi vinner med 2–0 och får hålla nollan. Jag är definitivt nöjd, säger Asbaghi.

För det svenska U21-landslaget väntar härnäst EM-kval mot Luxemburg den 8 juni.