Annons

Drömcomeback för Wozniacki: Definitivt ringrostig

Tennis • Publicerad 8 augusti 2023
Caroline Wozniacki segrade i comebacken. Arkivbild.
Caroline Wozniacki segrade i comebacken. Arkivbild.Foto: Eduardo Munoz Alvarez/AP/TT

Tidigare världsettan Caroline Wozniacki inledde comebacken på tennisbanan – efter mer än tre år som pensionär – med att spela hem en seger i två raka set.

– Det känns toppen. Det var min första match på över tre år så jag är definitivt lite ringrostig, säger 33-åringen i segerintervjun.

Annons

Wozniacki viftade enkelt undan 115-rankade Kimberly Birrell, från Australien, i första omgången av WTA-turneringen i Montréal. Slutresultatet skrevs 2–0 (6–2, 6–2).

Wozniacki gjorde sin senaste proffsmatch under 2020 års Australian Open. Till US Open, årets sista grand slam-turnering, som inleds 28 augusti har danskan fått ett wildcard. Detta eftersom att hon är tvåfaldig finalist (2009 och 2014).

Bland Wozniackis främsta meriter märks en förstaplacering på världsrankningen och seger i Australian Open 2018 – hennes hittills enda grand slam-titel.

Den tidigare världsettans långsiktiga mål är att delta i Paris-OS nästa sommar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons