Annons

PL-stjärna döms till kattförbud i fem år

Den franske fotbollsspelaren Kurt Zouma, hemmahörande i Premier League-klubben West Ham, döms till 180 timmars samhällstjänst efter att ha erkänt att han både sparkat och slagit sin katt.
Fotboll • Publicerad 1 juni 2022
Kurt Zouma när han anlände till domstolen i östra London.
Kurt Zouma när han anlände till domstolen i östra London.Foto: Yui Mok/AP/TT

Domaren i domstolen i östra London förbjöd även 27-årige Zouma, som har gjort elva A-landskamper för Frankrike, att äga en katt i fem år.

Händelsen fick stor uppmärksamhet när den engelska tidningen The Sun i februari publicerade en film där Zouma syntes sparka och slå katten. Kurt Zoumas yngre bror Yoan var den som filmade djurplågeriet, och han döms till 140 timmars samhällstjänst.

Efter att djurmisshandeln blivit uppmärksammad fråntogs Zouma sina två katter. Han förlorade också sponsorer, bötfälldes med motsvarande 3 miljoner kronor och har inte blivit uttagen till landslaget sedan dess. I West Ham fick han dock fortsätta spela, vilket fick en del kritik. Klubben donerade emellertid motsvarande några miljoner kronor till djurrättsorganisationer efter händelsen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons