Djurgården vände och tappade – men vann i förlängning

Djurgården vände och vann hemmamötet med Södertälje i hockeyallsvenskan.
Ishockey • Publicerad 7 oktober 2022
Djurgårdens vände och vann mot Södertälje i hockeyallsvenskan.
Djurgårdens vände och vann mot Södertälje i hockeyallsvenskan.Foto: Fredrik Persson/TT

Jonathan Lekkerimäki gav Djurgården ledningen i första perioden, men Södertälje vände på steken med både kvittering och ledningsmål innan första perioden var över.

I mellanakten lyckades lagen med att göra varsitt mål, vilket innebar att Södertälje åkte av isen inför sista periodvilan med ledning 3–2.

I tredje perioden var det Djurgården som vände tillbaka steken genom två mål i numerärt överläge. Djurgårdsbacken Kevin Karlsson bjöd på matchens delikatess när han satte 4–3 efter en soloräd. 4–3-ledningen såg även ut att stå sig. Men med ett par minuter kvar att spela kvitterade Södertäljes Nikola Pasic till 4–4 och matchen gick till förlängning.

Där avgjorde Djurgårdens Tim Söderlund matchen, assisterad av Kevin Karlsson, med ett mål i numerärt överläge.

Slutresultatet 5–4 innebär att Djurgården hittas på tredje plats i tabellen, två poäng efter serieledarna Modo.