Annons

Djurgården skrällde mot Häcken

Häcken, med fem landslagsspelare i startelvan, åkte på en skrällförlust mot Djurgården med 0–1 och tappar därmed serieledningen.
– Det var en tuff match, vi hade stolpe ut och sätter inte våra lägen, säger Josefine Rybrink till Viaplay.
Fotboll • Publicerad 17 september 2023
Djurgårdens Hayley Dowd gör 1–0 på Häcken.
Djurgårdens Hayley Dowd gör 1–0 på Häcken.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Förlusten var Häckens första sedan i början av juni och man har nu inte gjort mål i tre matcher i följd.

– Det handlar väl om att inte vara skarpa i sista avgörandet. Det är mycket som går emot just nu, säger Josefine Rybrink som dock inte känner någon oro för måltorkan.

Annons

– Jag hade varit mer orolig om vi gjort sämre prestationer, men vi skapar lägen.

I och med förlusten toppar Hammarby tabellen, dock på samma poäng som Häcken.

Djurgården klättrade i och med segern två placeringar upp på nionde plats och är nu fem poäng från kvalplats. Segern var Stockholmslagets första sedan i början av juni.

Inhopparen nätade

Segermålskytt blev den amerikanska inhopparen Hayley Dowd som snodde bollen av en Häckenspelare och sprang sig fri. Hon sköt först på utrusande målvakten Jennifer Falk och först på returen lyckades hon få bollen i mål.

– Jag är glad att mitt mål gav segern, säger Dowd.

– Det är svårt att komma in i matchen som avbytare men jag jobbade hårt och så fick jag bollen och lyckades göra mål på andra chansen.

Häckens Jennifer Falk, Josefine Rybrink, Anna Sandberg, Anna Anvegård, Rosa Kafaji och Elin Rubensson är alla uttagna till Nations League-matcherna mot Spanien på fredag och och Italien fyra dagar senare.

Men vänsterbacken Anna Sandberg följde inte med till Stockholm på grund av en mindre bristning i vaden. Hon lämnade senare återbud till landslaget.

Storseger för Piteå

Piteå är tillbaka på vinnarspåret efter förra veckans förlust mot Kristianstad i damallsvenskan.

Det blev en solklar seger över Växjö, 5–2, på hemmaplan. Piteå är kvar på fjärde plats eftersom Linköping senare besegrade Örebro med 3–0.

Vittsjö gick förbi Rosengård upp på femte plats efter 2–1 borta mot Uppsala. Även Kristianstad tog sig förbi Rosengård genom 2–1 mot IFK Norrköping. Det svenska mästarlaget är, med sex omgångar kvar, bara på sjunde plats.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons